Min fråga: ”var är alla feminister”?

En vit äldre man skriver en krönika om en ung tjej vars åsikter han inte delar. Han kallar henne för en ”liten elak fan”. En ung kvinna får hängas ut i en av Sveriges största tidningar och inte en enda feminist backar henne: inte ens de som brukar slåss för kvinnan till sista blodsdroppen: Jag ser inget hos Cissi Wallin. Inget hos Linnea Claesson. Varför? Varför i hela jösse namn är det tyst om den här stackars lilla elaka fan? Jo det beror på att hennes namn stavas E-B-B-A B-U-S-C-H och då dras inga lansar. Då ropas inte på medsystrar. Då gäller inte feminismens paradigm. För den gäller bara och endast om en kvinna står på rätt sida. Den gäller bara för rättstrogna kvinnor med de korrekta åsikterna och de rätta idealen. Men de gäller inte för kristdemokraternas ledare.

Inte för att Ebba behöver det. Inte för att hon bryr sig. Inte för att det spelar någon som helst roll vad offerkulturer anser om hennes person. Men notera: kampen för den svaga gäller om och endast om offret bär på rätt värderingar. I annat fall kan offret slängas till vargarna även om hon uppfyller alla premisser för passa offerkultens abjektifieringar – i det här fallet Jan Guillios krönika om den lilla elaka fan Ebba Busch.

I förra veckan stod Peter Hultqvist, vår försvarsminister, och läxade upp Jimmie Åkesson i Aktuellt efter noter angående hur Åkesson uttryckte sig i tal. Jag tror exakt ingen kommer läxa upp Jan Guillou för Jan Guillou har rätt värderingar och det har inte Jimmie heller. (det är också noterbart att Aktuellt inte ställde någon som helst följdfråga till försvarsministern kring hans rasande förfäktande men det är en annan historia).

Men kom ihåg att den här krönikan är ytterligare ett bevis på hur offerkulter väljer vilka som får ingå i deras systerskap beroende på vem som tycker och är vad. Det här är vad stora delar av USA nu förväntar sig att Biden och Harris ska understödja eftersom det är det de gått till val på i mångt och mycket. Ni fattar att det kommer gå åt helvete va?

Jan Guillou är för övrigt en stentypisk man som jag är övertygad att både Linnea och Cissi avskyr. Jan Guillou innehar en patriarkal högfärd med machoaura all over him men att de inbitna feministerna Linnea och Cissi skulle rycka ut till Ebbas försvar kommer aldrig att hända. Uppriktigt sagt får det här att krypa i hela min kropp och bara elda mer motkrafter i mig till det identitära förfall västvärlden går igenom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s