S kommer angripa Kristerssons regeringsalternativ hela vägen fram till valet enligt SvD

Ja ni såg själva. Jag fick just pushnotisen och kanske du med? Jag skapade Det nya paradigmet av en enda anledning: jag vill få bort ekokammare och skyttegravskrig och återföra det hegelianska tankesättet: tes + antites = syntes. Det innebär helt enkelt att du har ett argument och möts av ett motargument som sätts samman till ett nytt argument.

Hegel var en av 1800-talets största tänkare och har influerat mängder av filosofer idag. Om vi kunde ta lärdom av den enkla formeln (i övrigt är Hegel allt annat än enkel) och dessutom lära av zoroastrismens talesätt: du är inte ansvarig för konsekvensen av dina handlingar men du är fullt ansvarig för intentionen till dem… Om vi kunde lära oss de två teserna så tror jag allvarligt att vi skulle ha så mycket mindre hat.

Vill du specificera zoroastrismens talesätt kan du pröva följande: ”jag är inte ansvarig för dina känslor.” Prövas med försiktighet för människan är idag väldigt oemottaglig för att ens tänka i de banorna. Så…

S tänker alltså i 570 dagar från och med idag inte gå till val på att berätta om sin politik. Hur de ska lösa gängkriminaliteten, gatuvåldet, migrationen, integrationen, kommunernas tomma kassakistor, sjukvården, el-transporten utan de tänker gå till val på att bara attacker oppositionen.

Om det är sant, och det är säkert sant om jag känner identitetspolitiken rätt, så har vi som inte vill lägga oss i skyttegravar eller sprida hat hat hat mot våra meningsmotståndare utan istället bygga synteser och stå för våra intentioner, en hel jävla massa att göra. Jag tänker göra det. Varenda en av dessa 570 dagarna och därefter oavsett vad som sker den 11 september 2022. ”För världen finns kvar där än eller hur” som Cornelis Vreeswijk en gång sjöng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s