Video: vem har kunskapen att fatta Agendadebatten?

En av mina följare Codename Chinadol meddelar att klippet går att se via VPN! STORT tack!

Mitt blockerade inlägg från SVT föranledde mig att lägga upp en video om det skedda och mina sidvisningar tiodubblades över en natt. Jag ser att ni läser här pga SVT:s ingrepp och videon finns tyvärr ej längre tillgänglig. Min intention var att förklara problematiken med att förstå debatten då man har grunda kunskaper vilket ofta gör att vi ta en åsikt mest med känslor än med fakta. Det är farligt och det ville jag förklara. Hela Det nya paradigmet handlar om det här Att försöka förklara det som händer på 20-talet. Du hinner inte med. Jag vet. Det är min uppgift att försöka förklara det. Jag hoppas du vill prenumerera på bloggen.

Eller följ på Facebook, Twitter LinkedIn och/eller Youtube.

Videon har alltså blivit nedtagen från youtube på inrådan av SVT pga brott mot upphovsrätt. Min replik på detta finns här:

Detta föranledde blockningen från SVT:

Det här är en video skapad på grund detta tweet från den politiske chefredaktören Anders Lindberg:

Debatten finns i klippet nedan tillsammans med mina kommentarer. De består av 17 frågor där jag undrar om Anders är kompetent nog att ge svaren. Anders är alltså politisk chefredaktör och kan negligera hela debatten på 2 tecken ovan med ett Ja. Anders och gemene man behärskar alltså all den kunskap jag efterfrågar i små inklipp i videon i debatten.

Jag är oroad över det svenska folkets självförtroende då det kommer till att blida sig åsikter på SVTs 8,5 miljardersprogram där inga fördjupande frågor ställs för att bilda tittarna i vad politikerna egentligen säger. Istället låter man istt konfitmationsbias ta hand om sin fördjupade övertygelse i endera sakfrågan.

Det nya paradigmet slåss med näbbar och klor mot sådana idioti. Idag är verkligheten inte enkel men de styrande och media vill få oss att tro det. Hur kan vi köpa det? Det ska vi inte. Därav denna 16 minuter långa video jag hoppas du orkar se till slutet. Jag ber om ursäkt för att textklippen är lite korta och att ljudet här och där skrapar. PS Finansminister Magdalena Andersson har 37% mer talartid än sin motpart. Och jag hånar henne lite. Men bara lite. Bottomline: vi måste börja ifrågasätta så mycket mer. Håll till godo.

2 reaktioner till “Video: vem har kunskapen att fatta Agendadebatten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s