Bankernas bitcoin hån

I dagens Svd uttalar sig ännu ett par storbanker kring osäkerheten kring bitcoin. Jag kan inte bitcoin men jag är på väg att lära mig och då jag gör det ska jag förklara det här. En person i min tillitskedja har gjort sig 5-6 gånger pengarna på just bitcoin. Det är bra mycket mer än mina aktier stigit på samma tid.

Att banker går ut och ondgör sig över en valuta de inte har kontroll över och som inte ”garanteras att den ligger kvar där den ligger” som de i artikeln försöker försvara det är inte konstigt. Dessutom ligger de inte alls kvar där de ligger då banken lånar ut ditt sparkapital för ca 3 gånger eller just nu oändligt gånger de pengar du har på ditt konto. Sen tar de förtjänsten och du får tillbaka i stort sett inget utom avgifter för saker du förr fick hjälp med och nu måste sköta själv.

Att de sedan lockar dig med lite mer pengar till ”investeringsmöten” är inget annat än ett sätt att ta dina pengar. Alla finansiella instrument utom aktier har dolda avgifter som går till de som idag heter säljare – inte investeringsrådgivare. De heter det. På riktigt. Jag har jobbat inom finans.

Dessutom: om det var så att dessa investeringsrådgivare var så duktiga på sin sak så skulle ingen av dem sitta på en bank utan på Bahamas.

Bankerna är skiträdda för den nya valutan som de inte kan kontrollera. Den ENDA artiklar jag sett kring bitcoin kommer från banker, Kanske vågar pressen inte skriva gott om kryptovaluta för att bankerna ska dra öronen åt sig. Jag välkomnar den. Den må va i sin linda men allt som kan få bankernas makt att tippa är välkommet. Det nya paradigmet börjar gälla även där och som vanligt ska de gamla institutionerna likt akademier, medier och politiker göra allt för att slå tillbaka. Well… fighten är över och det kommer bara ta längre tid av lidande ju mer ni försöker. Det är det jag vill förklara på en här sidan. Prenumerera gärna på inlägg eller följ mig på något av medierna nedan.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s