Det nya paradigmet blockat från Twitter

Följaren Codename Chinadoll (@chinadollmusic) har berättat att klippet går att se via VPN. Tack Codename Chinadoll.

Det här inlägget skulle handlar om den förlorade kulturscenen men nu får den handla om Twitter. Ni ska sällan få läsa dessa typer av betraktelser för den här bloggen handlar inte om mig eller varumärket men min fantastiske medarbetare Markus Rosengren kan ha spottat anledningen till att jag i förrgår plötsligt åkte ut från den sociala medieappen Twitter. Jag ”hade brutit regler” och som vanligt får man inte reda på vilka. Jag funderar. Som Det nya paradigmet så förespråkar jag inte agitation utan är lugnare på sociala medier än på åratal. Två saker jag kan komma på att jag gjort: jag har påpekat att en inlägg av en docent angående en krönika av Thomas Gür var raljant och knappast ett försök att belysa en antites. Det andra är att jag kritiserat Anders Lindberg så intensivt att jag gjorde en video som plockades ner från YT.

Min medarbetare påpekade nu i morse att det kan vara just den videon, och att jag tagit upp Bulletins medverkan i FHM presskonferensen där jag menat att den sakkunnige från Bulletin visserligen var raljant men ställde väldigt relevanta frågor som stänges av pga tidsbrist vilket kan vara sant eller falskt. Inte heller där raljerade jag. Men min misstanke är att SVT klippet kan vara en anledning då det bryter mot upphovsrätt.

Är det sociala medielandskapet så skitnödigt att vi inte längre kan diskutera klipp i skattefinansierad media utan att bli utkastade för att det ”bryter mot upphovsrätt” bara för att man inte klipper sönder inslaget så att budskapet i det går förlorat (Det kan som samhällsdebattören och komikern Aron Flam påpekade vara bra av helt andra anledningar men knappast denna)? Eller ska vi förbjudas att kommentera nya mediers hetsiga men relevanta frågor? Då är vi, medborgare (som Cornelis Vreeswijk uttryckte sig) jävligt illa ute. Att läsa om det är en sak. Att uppleva det inifrån då man har de bästa intentioner är en annan. Det sätter verkligen fingret på vad som händer i samhället; det som Det nya paradigmet vill förklara.

Kanske har jag fel. Kanske är jag blockad av annat skäl. Men jag har svårt att se varför de slängde ut mig då jag beter mig avsevärt mycket bättre än etablerade karaktärer i detta medie. Twitter vägrar skicka mig en ny kod för att återaktivera kontot och svarar inte på mail. Twitter är inte en kanal som jag slåss för men har en del intressanta personligheter är man lär sig saker. Tills dess är detnyaparadigmet.com, Facebook, LinkedIn och Youtube plattformarna ni hittar mig på. GAB är tillfälligt pausat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s