Sociala medier inför betalvägg

Det pågår en debatt kring om sociala medier ska låta skribenter få ha betalväggar för sina tweets. I mina öron låter det som en bra idé. Det jag ser framför mig är att förbannade människor gärna betalar för att stödja de som framför åsikter som rimmar med deras och de förbannade idag är förvisso aktivisterna men framförallt libertarianerna och extremhögern.

Jag är på intet sätt för extremer åt något håll men jag är för att de som har något att sätta emot identitärianismen ska få göra det. Så länge den identitära politiken håller greppet om majoriteten av medierna så kommer dessa röster få porla runt i Twitters och Facebooks och andra sociala mediers bakvatten. Men om de plötsligt kan tjäna pengar på sin verksamhet så kan de också tillskansa sig andra möjligheter och åsikterna erkännas ett monetärt värde. Det är alltid svårare att kriga emot.

Att Big tech som nu står för åsiktscensur inför det här tror jag gannar det som de arbetar emot. Jag har svårare att se betalande mätta identitärer betala skribenter som redan har arbeten som går ut på att förmedla åsikter. Jag tror helt enkelt vi får en mer tyngd i debatten på det här sättet och att flera skribenter kan ges chansen att ta sig uttryck. En bonus är att skönlitterära artister faktiskt skulle kunna börja tjäna pengar på sina verk utan att redaktörers personliga bedömningar avgör vad som är bra eller inte. Lite så som internet skulle ge frihet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s