Jämlikhet åt alla är en paradox

Identitetspolitik bygger på postmodernism som sin tur är den relativistiska grenen av filosofin. I korthet betyder det att allt är relativt så inget är absolut sant. Det intressanta med det är att postmodernismen faller direkt på eget grepp genom att säga att den heller inte är sann eftersom allt är relativt. Vi har alltså byggt ett helt samhälle på en lögn.

Identitärerna vill att tjejer ska spela på killars planhalva. I så fall gäller villkoren för principiella grunder så som den eviga tävlingen. Men det ställer inte identitärerna upp på eftersom all ska ha lika. Därför måste tävlingen utrotas som institution vilket automatiskt medför att identitärerna kontrollerar ett område som inte passar deras uppnådda önskemål.

Det är kort och koncis beskrivning av identitetspolitikens kärna. Ett av problemen med identitetspolitik är just att uppnå jämlikhet och frihet. Det är omöjligt att ha dem på samma nivå:

Anta att du är rasist och driver en butik där du inte tillåter färgade att komma in. Det ger dig ett stort mått av frihet att bestämma över din butik. Anta nu att jämlikhet och lika behandling ska råda. Då skapas en lag som förbjuder dig att stoppa någon från att komma in i din butik som du själv betalat för. Då stryper du friheten till förmån för jämlikheten.

<p value="<amp-fit-text layout="fixed-height" min-font-size="6" max-font-size="72" height="80">Vänstern nämner i sitt partiprogram (visserligen ett fåtal gånger) att frihet är viktigt men jämlikhet är deras paradgren. Redan i partiprogrammet går man alltså bort sig (för att inte nämna att man beskriver hur de rikaste företagen ska tillfalla arbetarna och att väpnad kamp är en möjlighet (mellan sid 30 och 40 i partiprogrammet 2019). Vänstern nämner i sitt partiprogram (visserligen ett fåtal gånger) att frihet är viktigt men jämlikhet är deras paradgren. Redan i partiprogrammet går man alltså bort sig (för att inte nämna att man beskriver hur de rikaste företagen ska tillfalla arbetarna och att väpnad kamp är en möjlighet (mellan sid 30 och 40 i partiprogrammet 2019).

Identitetspolitik bygger på offerkulter dvs grupper som menar att allt är någons fel: feminister, klimatister, rasister, nationalister, vissa invandrargrupper, nazister, radikala isalmister mfl. Dessa varar sällan längre perioder men de förstör alltid mycket för lång tid framöver. Det är där vi är nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s