Jag skäms en aning men det är inte värt det

En artikel av Lina Stenberg, vikarierande ledarskribent på Aftonbladet, som jag strax ska återkomma till varför jag tar upp, belyser löjligheten i den nya vänsterrasismen. Som ni ska se om ni orkar till slutet finns alla anledning att attackera identitärerna (som inte har ett dugg med traditionell vänster att göra) i den frågan och jag gör det genom att bemöta Linas svar i en chatt kring artikeln den 16/3. Men först: anledningen till varför jag ens ägnat min energi åt denna feminist.

Min tanke var att göra en Clubhouse på det här genom att konfrontera Lina Stenberg på delvis skattefinansierade Aftonbladet (12 miljoner i sk redaktionsstöd) men då jag skulle börja leta tid i kalendern så gjorde jag min research så jag la ner tiden på något vettigt. Efter detta valde att meddela henne att jag avstod.

Jag erkänner att jag reagerade i affekt då jag skrev min förfrågan till möte. Men då jag i morse såg att Lina bjudit in till en chatt där hon ska förklara varför den vita rasen ska ta ansvar för den strukturella rasismen så tog jag mig tid att läsa den samtidigt som ag upptäckte att hon var redaktör för den feministiska antologin ”Det feministiska löftet”. En antologi som bland annat innehåller följande i en recension av Tiden. Jag utgår från att boken innehåller ganska mycket av den här typen av resonemang och det är inte min intention att gå in på att besvara dem i det här inlägget. Möjligen kan det bli en framtida Clubhouse med sagda feminist eller någon annan.

Att live debattera detta uttalande om att moderaterna ”självklart hade låtit starka (läs rika) få förtur till vaccinen” – något vilket i sig kan anses som rasistiskt då moderaterna är en minoritet (ja jag vet men identitärerna har själva gjort det här med ordet så jag spelar på deras planhalva) – hade med den bakgrund jag nu har inte varit värt tiden. Jag får helt enkelt se det som en klassisk identitär åsikt utan grund och med ren abjektfiering dvs hat mot en minoritetsgrupp: moderaterna; vilket kan tyckas märkligt av en antirasist och en kämpe för minoriteter.

Så när slutar du på Aftonbladet och ger din plats till en kvinna som faktiskt på riktigt är med om det du som vit privileged kvinna skriver om för ”att göra skillnad”?

Istället väljer jag att istället bemöta delar av hennes chatt angående de vitas ansvar i invandrarnas minoritetsställning som artikeln och chatten handlar om. Jag kommer utan tvekan ta en Clubhouse med Lina eller vem som helst den dagen substans uppstår i argumenten men som ni ska se nedan så är även jag tvungen att välja vem jag lägger tid på. Lina är inte en av dem. Moderatrasism får passera med skälet: ren och skär jävla idioti. Det är inte där vi ska lägga krutet kära paradigmare. Käre tid. Det saknas inte ämnen i dessa tider. Den totala Corona-fuckupen. Rasismdebatten. Att tänka rätt på akademierna…

Utdrag ur chatten med Lina Stenberg, vikarierande ledarskribent på Aftonbladet angående den vita rasens ansvar i rasismfrågan (16/3 2021). Mina kommentar under varje skärmdump.

Förminskning är tydligen det vi ägnar åt oss då vi kritiserar strukturell rasism (se länkar nedan angående strukturell rasism). Men upplevelser är nyckelordet. Hela den här debatten bygger på saker som folk upplever vilket inte kan tas för fakta och därmed inte heller föras in i en seriös debatt. Notera att hela polisens HR arbete kring strukturell rasism bygger på just upplevelser av ett antal intervjuade personer. Jag bifogar källor här:

Det finns inga underlag för strukturell rasism utan det man kan peka på är enskilda fall och upplevelser.m (civil rights defenders chefsjurist Studio P1 juni 2020 anger just enskilda fall och upplevelser som grund för strukturell rasism). Men eftersom det är förbjudet att registrera etnicitet i Sverige så kan vi ej heller skapa ett underlag och därmed kan ingen empiri i frågan bildas Den fortsätter alltså bygga på upplevelser och känslor.
Att polisen som jobbar i utsatta områden stoppar främst färgade är för att de är i majoritet i området.
Att strukturell rasism skulle förekomma i världens mest jämställda land där värdegrunden hålls skyhögt och polisen t.o.m. deltar i Pride och som sist knäböjer inför aktivister ter sig för mig aningen tvivelaktigt. Att enskilda fall av rasism förekommer är dock högst troligt och förklarbart om ej på något sätt ursäktande.
Länkar i kommentarer.
Länk till intervjun mellan polisen Hanif i Järva, Civil right defenders chefsjurist och polisens HR ansvarige: https://sverigesradio.se/studioett
Länk till rapporten som nämns av Civil Right Defenders som stöd för deras förhållningssätt i frågan (punkt 6 genomförandet av studien med Stockholms universitet: studien bygger på intervjuer med poliser och ungdomar. De snare utvalda av sk grindvakter vilket tolkas som ett underlag byggt på upplevelser isf statistik)
https://www.criminology.su.se/polopoly_fs/1.361560.1513162298!/menu/standard/file/CRD-5600-Rapport_Slumpvis-utvald_final.pdf

Ska jag vara helt ärlig Lina. Om du ska vara helt transparent så ska du lära upp och ge ditt jobb till en invandrare. Du gör absolut inga offer mer än pekar ut dem och det är hela problemet med din och identitärernas trovärdighet. Ni definieras inom psykologj som falska fallosar och jag kommer diskutera den falska hjälten i en serie om influencers snart. Det du gör är ett typexempel på att vara en falsk hjälte. Och då skriver du på en av Sveriges största tidningars ledare. Helvita tidningar nota bene. Om rasism. Det finns inte mycket trovärdighet i slagorden för de ekar tomma som oljefat på en bakgata i Brooklyn där hemlösa värmer sig. Så när slutar du på Aftonbladet och ger din plats till en kvinna som faktiskt på riktigt är med om det du som vit privileged kvinna skriver om för ”att göra skillnad”?

Igen. Vi ska alltså ta upplevelser för fakta Lina. Det här kallas postmodernism. Vilka upplevelser anser du är relevanta? De judiska barn i Malmö som samtliga i en intervju nu sa att de var rädda? Medelålders via mäns upplevelser av att bli objektifierade så fort som de skaffat sig en kropp ni kvinnor vill ha (Svd 16/1)? Diagnostiserade ungdomar som nu längre inte vill ha sin diagnos? Vems berättelse har bäst tolkningsföreträde efter vilken skala för att kvala in som akta vi faktiskt kan debattera? Vi får inte ens mäta etnicitet utan att det är rasism. Hur sjutton ska vi ens kunna skaffa ett relevant underlag? Upplevelser är inte fakta. Inte någonstans.

Plus! Det är definitivt deras ansvar ”att ta tag i det här”. Lika mycket som vårt men grejen är att vi har gjort en hel del för att hjälpa folk in i vårt land. Vad jag vill se är ansvar. Stort jävla ansvar från dessa personer som får vår hjälp. Varför händer inte det? Det finns material till det så det räcker till en ziljard inlägg men du kan ju börja botanisera i delar av inlägg här .

Vilket majoritetssamhälle har definierat vad som ”annorlunda”? Snälla Lina Stenberg. Peka ut det med hela handen och ta debatten sen inför hela svenska folket. Men avsätt din plats som vikarierande ledarskribent först.

Då ber jag dig Lina Stenberg, vikarierande ledarskribent på Aftonbladet, att definiera

  1. Hur många pratar om arv idag?
  2. Hur vill du disponera de ”geografiska möjligheterna” och gärna i en snar framtid då vi inte ens ha boenden för våra nyanlända?
  3. Beskriv hur vi får in dem i ”samhällslivet” eller ännu hellre: vad menar du med ”samhällslivet”?
  4. Ska även NMR och SD får vara ”med på samma villkor”. Allas lika värde är en felöversättning från en FN deklaration som lyder allas lika värdighet och inte ens FI håll med om att det stämmer då jag tog det med dem,

NEEEJ! Båda grupper har ett ansvar. Vi och dem. De har ett jävla ansvar då de kommer hit och får allt som de får av oss. Men du vill bara prata om vårt ansvar. Det vita ansvaret. Här om någonstans finns det fog att angripa vad du kallar vänterrasism. Det finns ingen vänster alls i dina argument för ni har gjort klass till en kvinno till en klimat till en rasfråga för ni kan inte stanna kvar i alla era definitioner på vad som är orättvist just för dagen. Och på alla punkter överbevisas ni av att ni har fel, inte minst för att ni bygger era argument på upplevelser vilket kännetecknar postmodernism. Den äkta vänstern hittar du i Malmölistan och Örebropartiet. Googla. Jag tror inte du kommer att gilla dem alls.

Okej! Så din tes bygger på ”upplevelser” som du hört berättats som nu blommar ut i att jag ska ta min roll i mitt upprätthållande av den upplevda rasismen eftersom det är olagligt att forska på detta? Jag tror ALLA fattar varför jag avstod den där Clubhousen med dig.

Det är den här typen av idéer som är livsfarliga för världen och som jag numer kallar rasism. Helt jävla livsfarliga. Offerkulturer är kortlivade men ställer till massor av problem på vägen. En av dem var nazismen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s