DNP vill skapa förståelse via Clubhouse

Debatten har blivit kall. Den har blivit smädande, hatisk och framförallt ofta opåläst. Jag tror inte att det är så vi möter 20-talets mörkare år. Därför har jag startat DNP Clubhouse och jag gör det under parollen ”Hjälp mig att förstå”. Det fungerar så här:

Jag bjuder in en person. Denna person har på något sätt skrivit eller förmedlat något jag inte kan förstå men som jag vill försöka förstå genom att öppna en dialog. Jag kan antingen vara oförstående eller ha en motsatt åsikt men kontentan är att om hon lyckas övertyga mig i sak så kommer jag offentligt att ändra åsikt.

För att det här ska bli bildande bjuder jag in människor att lyssna och delta i diskussionen för att få en bredd och ett djup. Men jag gör det också för att utmana min motdebattör i sin åsikt: vågar denne ta den offentligt och stå för den då hon möter motstånd? Det är då den blir värd att verkligen ta på allvar då scenen tvingar dig antingen till att kunna din sak eller att vara ödmjuk nog att ändra dig. Det är min egen intention med DNP Clubhouse och Clubhouse är ett utmärkt forum för just debatter och prövande av argument. Prestige är bannlyst från min scen.


På den här sidan kommer jag notera vilka debatter jag bjudit in till och vem jag önskar föra en dialog med. Tackar meningsmotståndaren nej kommer jag också ange varför på den här platsen. Jag kommer också föra upp de dialoger jag själv bjudit in till men avstått. Jag hoppas de ska bli få. Självklart får ni bjuda in mig till dialog. Till sist kommer jag spela in alla samtal och lägga upp dem om jag får meningsmotståndarens medgivande.

DNP Clubhouse är alltså inget försök att svartmåla meningsmotståndare utan bär ett ärligt uppsåt att försöka nå förståelse i vad motparten faktiskt menar. Om intentionen hos motparten upplevs som förkastlig i mina ögon så är det också där det slutar men tanken är att uppnå förståelse för det som föranlett inbjudan och därefter, om tillåtelse gives, förmedla det via inspelat material.

Jag planerar också några poddar under 2021 om ekonomi finnes och då kommer vi ha efterföljande debatter på Clubhouse.

Följ DNP på Clubhouse: @niklasgerholm så får du direkt reda på då jag live tar mig an meningsmotståndare för att förstå vad det är som händer på 20-talet

Länkar, ämnen, debattörer och tidpunkter släpps på Facebook och Twitter samt här. Välkomna till Det nya paradigmets Clubhouse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s