”Utan EU hade vi aldrig ens påbörjat vaccineringen”

I SVT:s 30 minuter uttalar Stefan Löfven sig angående vaccinationstakten. Detta inleder vår statsminister med att berätta att ”vi aldrig ens varit i närheten att påbörja vaccinationer om vi inte haft ett EU-samarbete”.

Notera den intelligenta strategin. S har enligt folk inifrån partiet ett uttalat största mål att inför valet 2022 angripa SD. Det beror troligen på att S politiska projekt nådde vägs ände 1983 då löntagarfonderna röstades igenom och 13 år senare slogs den sista spiken i den socialdemokratiska kistan med bravur då Internet infördes och den nytillträdda regeringen Persson insåg att de var tvungna att ta makten i näringslivet för första gången via institutioner som Almi och idéer som datakörkort.

Hur som helst slår Löfven här ner på nationalismen – det vill säga SD – i programmets direkta inledning genom att mena att utan EU hade vi ”inte varit i närheten av vaccination.” Ursäkta en förtappad själ men jag blir aninggen förvirrad.

Sverige har en av världens högsta skatter. Är en av världens mest byråkratiska stater. Och – inte att förglömma – världens mest humanitära stat. Men utan EU skulle vi inte ens vara i ”närheten av ett vaccin”? Nu undrar vän av ordning vad en regerings högsta syfte är? Jo det är att styra landet. I att styra landet ingår om jag förstår det hela rätt också att skydda befolkningen för utan en befolkning finns ingen nation. Det kan ske på flera sätt men det absolut främsta sättet är att se till att befolkningen hålls vid liv.

Stefan Löfven menar alltså att om inte EU samarbetet fanns – det vill säga det SD nu röstar för fast de enligt Löfven i samma program är ett hot mot demokratin – så skulle vår befolkning i ännu större utsträckning vara döende. Regeringens högsta syfte är att hålla befolkningen vid liv men utan EU har vi en decimerad befolkning. Sverige kan alltså inte existera utan EU och utan EU faller hela regeringens uppdrag som vi bekostar men en av världens högsta skatter. Det är faktiskt så man kan tolka det nyss sagda.

Så vi har alltså några av världens högsta skatter som ska gå till att skydda nationen i första hand men är omöjligt utan ett medlemskap i EU. Då är frågan varför vi ens behöver hålla ihop nationen.

Nationalism är inget annat än rest från en svunnen tid. Nationalstaten är det kitt som gör att nationer fortfarande existerar men den krackelerar betydande i sina fogar efter 1996. Men så länge den existerar måste ett land kunna operera utan inblandning på byråkratisk nivå av andra stater. Det måste vara självförsörjande i den mån att om hot uppstår så ska det finnas möjlighet att skydda befolkningen.

Givetvis är NATO ett sådant förbund från vilket Sverige valt att distansera sig. Lite lagom. För vi har trots allt samarbeten med NATO. Men ett hot från Ryssland är inte detsamma som en pandemi. Det förstnämnda kan vi aldrig skydda oss från som ensam nation, helt enkelt beroende på att vi är för små i förhållande till öst. Men en pandemi, Stefan Löfven, det kunde vi ha förebyggt och det är också något som FHM förordade redan på 00-talet.

Så. I de här få sekunderna i den statsfinansierade televisionen ryms alltså:

  1. Den hotande strategin mot SD som ska få S att vinna valet
  2. Erkännandet att Sveriges folk hade dött i större antal om vi inte samarbetade med EU.

Det sistnämnda hade vi självklart kunnat klara av om vi hade velat men det är alltså inte det regeringen vill. Det ville Israel. De har vaccinerat ca 50% av sin befolkning nu och öppnar upp helt mer eller mindre. Och även om de köpt vaccinet med medicinsk data som Löfven menar så tar herr statsminister inte upp vad för data, vilka begränsningar som fanns, eventuell skydd utan: israel ger bort data. Punkt. Därmed är det uteslutet att göra på så sätt.

På onsdag klubbas beslutet om 150 miljarder kronor i stöd till EUs Coronadrabbade länder. Däribland länder som drivits av korruption och ekonomisk vanskötsel. Det är det EU vi inte klarar oss utan. Jag är förvånad över att Norge ens fortfarande existerar men det är klart. Vi sa ju nej till hälften av deras olja mot att de fick delar av Volvo nån gång på 70-talet.

Avslutningsvis: hur tacklade SVT:s Anders Holmberg beskedet om att vi skulle ha fler döda om inte EU hade funnits och att vi därför är oförmögna att upprätthålla vår yttersta demokratiska mål på egen hand trots en av världens högsta skatter. Jo så här. Trevlig helg.

2 reaktioner till “”Utan EU hade vi aldrig ens påbörjat vaccineringen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s