Hur Löfven 17/3 satte tonen för hur jag ser på dig

Den 17 mars 2021 kliver statsminister Stefan Löfven in i SVT:s studio för första gången på länge. Det är ännu inte ett live-framträdande. Dessa har Löfven inte medverkat i på länge så vitt jag är underrättad men det är ett framträdande. Ett framträdande i utfrågningsprogrammet 30 minuter och det blir en utfrågning som ska sätta tonen för valdebatten 2022.

Ur socialdemokratins partiapparat har uppgifter läckt om att strategin fram till valdagen är att angripa Sverigedemokraterna och moderaterna. Om det har jag skrivit tidigare men för att förtydliga så blir det inte mer uppenbart än i detta avsnitt av 30 minuter.

Inledningsvis berättar vår statsminister att vi inte ens hade påbörjat vaccineringen om vi inte varit medlemmar i EU. Det är retoriskt grepp för att syna Sverigedemokraternas nationalism även om man måste tillstå att det är ett uselt grepp eftersom regeringen Löfven direkt då beskriver sig som handlingsförlamade på det område demokratin och nationalstaten ytterst ska värna om: folkets beskydd.

Då Löfven går ut i Sveriges television och säger att alla som röstar på SD, M eller KD är potentiellt en fara för demokratin så gör han nästan varannan svensk till möjlig landsförrädare.

Men då SVT stökat undan Covid så faller ljuset i en annan riktning, nämligen på regeringsmakten. Det är milt sagt att Löfven nu trycker gasen i botten då han konstaterar att inte bara Sverigedemokraterna är – utan hela oppositionen ärett hot mot demokratin.

Otaliga analytiker har redan i media målat upp problematiken med det här uttalandet men jag tänker ta upp ett av de som inte belyses men som kommer bli ditt högst egna problem. Låt gå för att Sverigedemokraternas Richard Jomshof ger bort bollen då han konstaterar att islam är en förkastlig religion. Jomshof är inte ute efter att försöka ta en diskussion. Sverigedemokraterna har hånats, angripits och förlöjligats i 30 år, ofta på osakliga grunder och floskler även om jag är den första att skriva under på deras inneboende problematik även om jag aldrig skulle bli identitär i min kritik. Varför skulle Sverigedemokraterna i sitt nuvarande läge be om ursäkt för någonting? Tvärtom. Det kommer en tid post-Covid då samhället kommer rasa oerhört mycket mer djupt än vad det var pre-Covid. Minns ni? Stora delarna av kommunernas kassor var tomma och de är inte mer fyllda nu.

Gängkriminaliteten kommer inte försvinna och segregationen blir djupare ju fler vi tar hit som vi inte heller har rum för på en krympande arbetsmarknad som kräver allt mer kompetens och en krympande bostadsmarknad där också den unga infödda svenska generationen vill ta plats. En generation där många är så pass curlade att deras identitära värderingar kommer krocka rejält med verkligheten. Här finns mylla åt Sverigedemokraterna och AfS. Med segregationen i minne kommer även det islamistiska partiet Nyans att ta brösttoner i utanförskapsområden och ta traditionella S-väljare med invandrarbakgrund som förstått att vi inte kommer göra något åt deras situation.

Varför skulle Sverigedemokraterna i sitt nuvarande läge be om ursäkt för någonting? Tvärtom.

Men tillbaka till studion och Stefan Löfven som just yttrat orden att hela är ett hot mot demokratin. Jag säger det igen: låt gå för att Sverigedemokraterna splittrat folket men de har splittrar folket genom att människor blivit rädda och tagit ställning för sitt land och sin kultur vilket är naturligt. Människor är alltid rädda för det främmande om de inte 1) lever i områden dit det främmande aldrig når eller 2) är väldigt intellektuellt förhöjda och förstår skillnader och likheter i kulturer och religioner samt vet hur man förhåller sig och ska orientera sig i dessa. Sverigedemokraterna har sått splitt men inte i den bemärkelse som Löfven gjorde i onsdags.

Då Löfven går ut i Sveriges television och säger att alla som röstar på SD, M eller KD är potentiellt en fara för demokratin så gör han nästan varannan svensk till möjlig landsförrädare. Betänk det. Varannan svensk. Det är en av mannen och hustrun i ett hushåll. En bror eller syster. Två goda vänner. Båda med olika syn på det som händer i världen just nu men med en i övrigt en god relation till varandra. Från och med den 17 mars så har landets statsminister bestämt att hans syn på en av de två i dessa tänkta par är redo att förråda Sverige.

Insåg han vad hans ord just innebar? Insåg han vad det kan sätta för tankar i huvudet på människor? Tycker ni jag överdriver? I så fall måste ni pröva att gå in på http://www.facebook.com eller http://www.twitter.com Från och med i onsdags kommer vänner, par, syskon att få nya tankar kring hur den andra resonerar då det kommer till frihet och demokrati därför det är dessa i opposition som är ”ett hot mot demokratin”.

Stefan Löfven sådde splitt i befolkningen. Likt Jomshof vilja att inte ta någon debatt stänger Löfven nu också dörrarna och svaren lät inte vänta på sig. Kylan i politiken har sällan varit på dessa nivåer och tonaliteten lär öka. Vi, folket, som varje år ger politikerna förtroende via vår röst ser nu dessa folkvalda svika oss för att plocka billiga poänger byggda på stängda dörrar istället för möjligheter till dialoger. Omvänt ser oppositionens meningsmotståndare oss som en satans lakejer redo att schackra bort Sverige frihet.

De är satta att styra vårt land. De är satta att skydda sitt folk. Just nu gör det inget av det. Just nu uppviglar de oss mot varandra i förhoppningen att ta makten och våra medier låter det ske utan betänklighet. Jag läser Hegel. Det är hans devis ni ser på landningssidan: Tes -Antites – Syntes. Det finns inget av det kvar i vårt samhälle överhuvudtaget. Och det är inte ens valår. Idag kommer ytterligare människor bli ovänner över något som vi har en demokrati till. En demokrati som ska ena. Inte splittra. Det, mina vänner, är sedan länge glömt i den politiska jävla maktkampen. Låt åren med sensokrati snart inledas. Om det får jag tala vid annat tillfälle men det må vara boten mot denna rent utsagt förbannade politiska katastrof vi har i vårt land just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s