Idag skuldskriver du dig till 150 miljarder

Idag röstar Riksdagen igenom förslaget om att medlemsländerna inom EU ska ge stöd i 30 år med start 2028 till de Coronadrabbade medlemsländerna. Bland dessa länder finns flertalet korrupta och bankrutta länder som på grund av uselt styre misskött sin ekonomi till den grad att de står på ruinens brant. Ett av dem är Grekland där man, om man arbetar inom så kallade ”farliga yrken” få pensionera sig vid så låg ålder som 50. Källa Realtid.

I Sverige gäller dock andra regler och förslag. Ett av dem är att vi ska pensioneras vid 75 års ålder. Notera att dina pengar alltså ska gå till pensionerade hårfrisörskor på 50 år. I dagens Svenska dagbladet finns en debattartikel undertecknad av flertalet nationalekonomer och medarbetare i Forum för EU-debatt. De anger, på tok för sent, de enorma problemen med att skuldsätta en hel generation för att hjälpa länder som faktiskt helt förstört sin egen ekonomi. Försvaret från Hans Dahlgren, socialdemokratisk EU-minister (S) till Oscar Sjöstedt (SD): (fritt citat)

”Det är väl ingen som tror att de här pengarna ska gå till några konstigheter? Vi kommer ha utredningar som ser över vart pengarna går”

Jo det känns ju tryggt! Det har väl aldrig blivit något problematiskt då man tillsätter utredningar ”#palme Utredningar har den lilla egenheten att de vattnar ur substansen tills det inte finns något kvar och inte ens medborgare på kommunal nivå orkar kolla upp vad de egentligen betalade för. Så hur ska vi ens få insikt i det här? Vi går knappt till valurnor vid EU-val. Men ändå: 150 miljarder ska vi betala. För något vi inte ens vet vad det är och vart det går.

Utöver det här så innebär detta ännu en positionsförflyttning för EU att stärka sitt grepp över Europas länder. De har flyttat fram positioner förr (se Svenska dagbladet idag) och som ni också vet så brukar nya förordningar sällan rulla tillbaka då faran är över #moms.

Tydligen ska det här kosta varje svensk medborgare 20000 SEK enligt debattartikeln i Svenskan. Min undran som vit cis-man är helt försynt om det inkluderar samtliga papperslösa och alla de migranter som aldrig kommer få något jobb på grund av en totalt eftersatt migration? En annan undran är hur de parallella samhällena kommer tillföra kostnader till denna skuld istället för att bära den? Om nu migrantfrågan tillåts dryftas i denna globalistiska miljö av värme och omtanke till andra.

Notera för övrigt hur just Grekland redan lånat av EU och inte lyckats betala tillbaka. De var just på väg då Corona kom. Då lånet var ett faktum i en alltför tyst mediabevakning i somras så jublade Italien: ”Hurrah! We can now build schools”. Jag undrar verkligen hur de här ”utredningarna” kommer prioritera mina och min dotters pengar. Media sket helt i det här för övrigt. En del av er kände säkert inte ens till det här förrän nu. Well – så tyst har det varit. Min iskalla blick av anklagan fästes med benhård emfas på er SVT, TV4, DN, SvD, Expressen och Aftonbladet.

Mitt uppdrag är sällan att göra djupa politiska analyser. Det är inte min kompetens. Jag utgår från filosofins och psykologins värld för att förklara 20-talet. Därför tänker jag avsluta med en iakttagelse jag vill att ni memorerar:

Igår stod alltså Oscar Sjöstedt och debatterade med Hans Dahlgren och då Sjöstedt likt jag och de nationalekonomiska skribenterna från Forum för EU-debatt, menar att vi är väldigt osäkra på vart de här pengarna kommer gå så skrattar Hans Dahlgren oss rakt upp i ansiktet och menar att vi inte ska vara oroade.

OK! Men kan du då Hans Dahlgren med din statsminister i färskt minne då förklara för mig följande: om vi inte ska oroa oss för att våra pengar går till korrupta länders vilja att fylla maktens kassakistor – kan du då berätta varför er egen oro över att oppositionen ska bli rasistiska marionetter under SD är befogad? För båda dessa framtida scenarion vet ingen något om men tydligen är din oro en given självklarhet medan vår kan skrattas åt.

Som sagt Hans. Jag är filosof. Inte politiker. Och politik är bara ett uselt avkok på filosofi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s