Veckan som gick

  • Zlatan mot Miljöpartiet – Även om Twitter kan användas som marknadsföringsplats så är jag osäker på om det här just är det. Tvärtom är det ju en känga till enviromentalisterna som får MP att rulla in målgården i 180 kmh. Och Aftonbladet stampar ilsket med sin fot. Det är humor och det är PR då den är som bäst.
  • Pandemin som skydd för S? S lägger förslag om att förlänga restriktionerna till årsskiftet. S ska vara jävligt tacksamma mot pandemin som nu lyft fokus från hela gängkriminalitetsdebatten och den havererade migrationspolitiken. Nu använder man den för att flytta fram Coronadebatten fram till valdagen men riktigt så långt räcker det inte. Då har man å andra sidan lovat att bara prata om SD istället för att lyfta fram en ziljarte familjevecka. Det är smutsigt i debatten just nu. Corona är helt klart till S fördel.
  • De offrade återuppstår Minns ni Martin Timell? Nej det är det väl ingen som gör. Han var den första att offras i Metoo dvs ytterligare en man som frikändes till och med i hovrätten. Men det är givetvis inget bevis för att han är oskyldig och därför ska fråntas alla medmänskliga rättigheter. Detta utlöste en liten shitstorm av fortsatta sociala schavotteringar med män som gömde sig eller tog sitt liv. Men nu verkar mannen var så kvinnohatande att han ger fan i det. Först ut var Lasse Kronér. Sen något år senare var Paolo i fokus och några månader var Roberto borta ur rampljuset. Nu postar han yogabilder på sig själv i motljus som aldrig förr och får hejarop. Soran figurerar i en dokumentär och får en enorm uppmärksamhet och verkar vara på väg tillbaka med de stora komikerna igen. Det verkar som att de sociala giljotinerna inte fungerar så bra längre och det är bara att applådera. Offerkulturen må sjunka ännu djupare ner i dyn. Låt rättssamhället diktera villkoren för dom och friande och känslostormarna och hatet fadea ut i den sås de tillhör.
  • KD blir kvinnoparti på riktigt och vill lansera pepparsprej och självförsvar kostnadsfritt till alla tjejer. Det låter som en FI idé minus våldet. Det finns en viss Ankeborg-aura över det här men till syvende och sist: det här hjälper tjejerna att slå tillbaka direkt och slippa bli våldtagna. Med ett eget ansvar och framförallt i kampsporten möjlighet att förlora frozen fear (är det bara tjejer som drabbas av det btw? Jag hör aldrig rånade killar som säger att det hänt dem, kanske kan man lösa det här biologiskt?) så kan vi få tjejerna att sätta stopp på plats innan det är dags för digitala schavotteringar, brist på bevis och önskan om att några oskyldiga manliga huvuden kan få rulla för det är det värt. Go Ebba. Ge tjejerna Skyttedals pistol.
IMGIGI.com Carl Bildt tar Sara Skyttedal i försvar i DN-bråk ...
  • Dödsskjutningarna har minskat från 90 2019 till 52 2020. Orsak? En bättre poliskår? Mer poliser? Färre gängmedlemmar? Möjligen. Men det här är kanske ända gången regeringen inte påtalar pandemin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s