Gängvåldet minskar – hur länge?

Siffror pekar nu på att gängkriminaliteten är på väg ner. Några av anledningarna är att vi nu har fängslat stora nätverk av kriminella samt dekrypteringen av Eurochat som gjordes av fransk polis. Vilket – Nota bene – inte uppskattades av alla i rätts-Sverige. Det visar för övrigt hur långt vi har kvar i rättssamhället för att hinna ikapp 20-talet.

För en dag kommer dessa gängmedlemmar ut. Och deras positioner håller nu på att tas av nya aktörer. Då jag talar med advokater och åklagare så återkommer de alla till samma sak: det här är ett problem som tillfälligtvis är avhjälpt. I värsta fall har till och med skjutningarna minskat för att gängen lyckats levla upp och byggt en icke-våldsam infrastruktur där de kan upprätthålla sin makt utan att behöva utöva dödligt våld. Mot detta ska vi ställa att Norge enbart haft en dödsskjutning bara i år.

Då våra politiker slår sig för bröstet nu och talar om hur bra det ser ut för Sverige så ska vi minnas vad som ligger till bakgrund för statistiken. Morgan Johansson skrev ett långt Facebookinlägg om hur han nu tillsätter många nya poliser, inte minst 164 stycken har påbörjat sin utbildning bara i Stockholms län. Då jag räknar på det får jag det till 0,000064%s ökning av poliser i Stockholm per capita. Om nu alla tar examen från polishögskolan om tre år.

Vi ska, som med allt annat, vara väldigt vaksamma på vad det är för information som når oss. Integrationen, arbetsmarknaden (som jag skrev om igår), skolan och rättsväsendet går nu hand i hand med tanke på migrationsvågen. En migrationsvåg vars konsvensanalys uteblev till förmån för den humanitära stormakten – viljan att vara den eviga lysfyren i det globala mörkret. Ett mörker som oavsett undersökningar visar att det inte längre är den svenska synden vi är kända för.

Brottsligheten må vara motad delvis i grind men det är totalt bedrägeri. De mörka erorna har bara börjat och det är om dessa jag kommer tala på den här webbplatsen och ge dig allt jag dagligen ägnar mina vakna timmar åt: bildning för att förstå vad som händer. Jag ska bara bli ännu bättre på det för din skull. Om du har vänner som också undrar över sådant som fört dig hit så hoppas jag du delar min sida till dem. Vi behöver alla bli bättre på att förstå vår samtid och vi behöver fler som kan förklara den då Internet givit oss ett flöde våra hjärnor aldrig var byggda för och en ny teknologisk era som gör slut med allt det gamla.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s