Kritik mot Forum för levande historia

Jag har svårt för Forum för levande historia. Dels för att den är ett komplement till den undervisning som för våra skattepengar borde stå på egna ben. Dels för att den har alldeles för dåligt fokus på Sveriges inblandning under andra världskriget. Var är utställningen med de danskar och norrmän som än idag hatar Sverige för deras medlöpande med Tyskland? Var är fakta om de arbetsläger som uppfördes i Sverige? De godståg SJ gav Tyskland att transportera judiska barn till gaskamrarna med? Eller det naziguld som gömdes av socialdemokratiska ledare. Det är uselt att ni skattefinansieras och har en agenda ingen kan påverka. Stå på era egna ben – då kan ni säga vad ni vill.

Publicerats som en kommentar och i eget inlägg på Linkedin.

EDIT 4/5: Kommentaren på LinkedIn har nu fått svar och där menar trådstartaren att man tagit sitt ansvar och gjort en utställning om Sverige under nazismen. Vad den går ut på eller dess kärna går inte att utröna. Vidare menar en annan debattör här att jag önskade krig mellan Sverige och Tyskland vilket han byggde på ett eget resonemang kring min text varpå jag ovänligt men bestämt bad honom dra åt helvete uppriktigt sagt. Då folk väljer att ta din tunga ifrån dig finns inga regler längre. Kom ihåg det.


Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

En tanke på “Kritik mot Forum för levande historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s