Moses, Annie Lööf och Exodus

Då Moses ledde israelerna ur Egypten gjorde han en sak: han pekade med hela handen och sa: ”Kom. Jag ska leda er härifrån”. Detta uttåg kom senare att kallas Exodus. Det var ett praktexempel på ledarskap med ett mål. Det skedde i en tid där ledare fortfarande fanns. Idag finns Annie Lööf.

Då Annie Lööf författade en bok om politik så blev det 293 sidor om Annie Lööf. Det gjordes en recension av boken där tidningen Arbetets kulturredaktion summerade antalet ord av typen ”jag” och fick det till 1772 vilket ska motsvara ungefär 2% av den totala textmängden. Om vi sedan studerar de senaste 293 inläggen på Annie Lööfs Instagram – och bara hot hon har Instagram är väldigt talande då det är det mest narcissistiska instrument i sociala medier – så fanns 258 foton på henne själv. Det vill säga 88% av hennes inlägg innehåll en bild på Annie. Och följer man hennes Youtubekanal (vilket i sig också bara pekar på narcissismen hos denna kvinna) så får man reda på att hon tydligen får hicka och morötter och gaser i magen mjölk. Youtubekanalen gör för övrigt uselt om man studerar engagemanget.

Om man studerar youtubekanalen närmare så får man också se hur Annie Lööf recenserar sig själv med inspelade snuttar från de senaste decenniets partiledardebatter. Där kan man då se i 19 minuter en statsministerkandidat som blir påtagligt både imponerad och känslomässigt berörd av sina egna framträdanden. Det här mina vänner är en cirkus värd Bianca Ingrosso. Det verkar finnas nämligen lika mycket ego-fixering hos dessa båda kvinnor så föga förvånande är det just Bianca Ingrosso som Annie Lööf tog in som influencer för Centerpartiet inför valet 2018. Bianca är i Femmans flaggskepp Wahlgrens värld känd för att ha temperament minst sagt i diverse olika frågor som på något sätt inte passar henne för dagen vilket vi kan känna igen hos Centerpartiets partiledares utspel i valfri partiledardebatt mot det onämnbara partiets ordförande.

Det finns inga äkta fallosar kvar. Allt handlar om känslor. Att synas. Att höras.

Så känslor är det ord vi ska skriva in på vågrätt 4 då vi tittar en aning djupare ner i den pikanta gryta av partier som ilsket kokar på spisen av märket Sveriges Riksdag (något daterad spis kan tyckas men opererar fortfarande med tryggan lunk efter kopplingsscheman från tidigt 60-tal). För där finner vi också ivriga och upprymda Miljöpartister. Vem minns inte det glada minspel Per Bolund visade upp då han menade att Brommastiden var vunnen fast den knappt börjat. Jag må ursäktas att jag då fick minnesbilden av den där sekvensen då Hitler stampar i marken av förtjusning och nästan verkar ta till en uppsluppen dans efter invasionen av Frankrike. En uppsluppen dans ägnade sig Alice Bah Kuhnke åt i Expressen TV och jag vill minnas att det var angående samma ämne som Bolund så ystert menade var ett vunnet slag. Ibland är dock tongångarna av mer sorgsen karaktär så som Romsons känslosvall i direktsänd TV. Två partier. Ledda av kvinnor – för det ska sägas att kvinnor och män skiljer sig åt då det kommer till empatiska laddningar. Det här kommer aldrig, skulle aldrig, är aldrig fråga om en Exodus.

Vi skriker så mycket att Bianca Ingrosso har över 1,2 miljoner följare på Instagram idag. Det är 10% av Gretas alla följare globalt.

Inom filosofin talar man om en äkta och falsk fallos – eller en äkta och falsk ledare. En falsk ledare ordnar sina följare kring ett abjekt, något att hata. Hatet förenar följarna och det här är det falska ledarskapets riktning – det vill säga ingen riktning alls. Det äkta ledarskapet handlar istället om att göra likt jag beskrev Moses i inledningen: ta ut en riktning och led ditt folk dit. I dagens västvärld finns ingen ledare kvar och folket skriker så mycket efter det utan att förstå vad det är som händer. Vi skriker så mycket att Bianca Ingrosso har över 1,2 miljoner följare på Instagram idag. Det är 10% av Gretas alla följare globalt.

Annie Lööf kommer inte göra en Exodus om hon så fick 51% av alla röster. Annie Lööfs verklighet handlar likt Biancas om henne själv. Annie Lööf aspirerar på en partiledarpost. En partiledarpost med Youtubekanal och Instagramkonto likt en av Sveriges största influencer som brukar kallas affärskvinna men enligt uppgift av henne själv knappt kan räkna procent. Varumärket Ingrosso är en skicklig kamouflering av ordet som brukar användas om henne: affärskvinna – och lika ambitiös i sin intention är PR-apparaten Annie Lööf. Det här mina vänner – det är vår riksdag. En Ingrossofierad Wahlgrenefierad aspirant på att leda vårt land.

Det finns inga äkta fallosar kvar. Allt handlar om känslor. Att synas. Att höras. Det här är djupt sanktionerat in i vår tid på grund av postmodernismen. Och det är ledarskap och Exodus som vi behöver mer än någonsin. Och resultatet är att Bianca Ingrosso och familjen Wahlgren (a must se på 3 sekunder nedan) är de ledare vi uppenbarligen vänder oss till och dessutom försvarar på bloggar och sociala medier. Jag hoppas ni vill följa och stötta min kamp mot det genom den här plattformen. Jag ger er vår framtids briljanta kunskaper här:

PS. Den aversion jag hyser gentemot familjen Wahlgren och Pernilla Wahlgren i synnerhet då det kommer till den dumhet och ansvarslöshet de glorifierar och hyllar ger onaturliga rubbningar i mina signalsystem. Jag har än idag inte bestämt mig för om jag ska göra en serie på deras nästa säsong av det mediala bottenskrap i Hades avgrundsdjup som nu äntligen rasat i tittarsiffror likt en naturlig reaktion på intellektuellt dödligt gift. Man borde göra en sån serie av den serien för att förklara hur illa ställt det är med skriet på ledarskap: att denna familj axlar ungas och äldres medvetande. Detta likt den dumhet jag nu på Twitter videofierar Aftonbladets ledarredaktion med. De är troligen dagstidningens svar på Wahlgrens värld. Gud vare med oss.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

2 reaktioner till “Moses, Annie Lööf och Exodus

 1. Jag känner din aversion men inget ont som inte har något gott med sig.

  Se det som lyteskomik…

  Man garvar och får lite dåligt samvete ÄVEN OM… man (enligt min mening) skall kunna skratta åt i p r i n c i p vad som helst

  OCH det får många TV- tittare och ”scrollare”‘att tänka

  -”Shit, kan HON kan fan jag”…

  ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s