100% av Metoo-kvinnorna fällda för förtal

Ska vi prata om det här? Det finns ingenting som upprör som kvinnofrågor. Jag deltar i väldigt många debatter och inte ens migration och kriminalitet når upp till indignationens nivå då det kommer till frågor om legalisering av sexköp, kvinnovåld och metoo.

Det vanligaste argumentet jag stöter på då sådana här artiklar läggs ut är att mannen ändå kan ha våldtagit och att man ska åtala igen. Du kan inte åtala samma person för samma brott en gång till. Det säger sig självt. Vad man menar är då att man ska hitta nämndemän och domare som till sist ska uppleva berättelsen som sann och därmed döma till straff. Oftast räcker inte det. Oftast ska gärningsmannen också schavottera i sociala medier.

Men artikeln ovan får tala för sig själv. Det här är problemet i debatten som gör den så destruktiv: många kvinnor och män anser att rättssamhället inte sköter sin uppgift och att moralen ska råda. Detta kallas för naturrätt och det har vi tack och lov inte i Sverige. Istället har vi rättspositivism som bygger på en rättskonstruktion. Mycket förenklat men ändock.

Kvinnor förtalar män. Kvinnor är inte helgon. Kvinnor bär också ondska och hämndbegär. Att dessa kvinnors försvarare inte respekterar domar är farligt för demokratin. Då 100% av kvinnor fälls för förtal så är det en signal. Det är inte en enda slump. Inte en enstaka kvinna. Det är 10 kvinnor av 10. Vi bör föra diskussionen på en makronivå där vi accepterar att förtal existerar likväl som våld i relationer mellan båda kön där lesbiskt våld är överlägset störst (podden Sista måltiden #24).

Att Metoo skulle haverera i detta är tyvärr något jag varnade för tidigt. På WallStreet finns en uttalad policy bland män att aldrig någonsin vara ensam med en kvinna i ett rum. Det har fått kvinnor att tappa mängder av manliga mentorer. Tanken med Metoo är alldeles utmärkt. Eftersvallet är större och mycket problematiskt för de hämndlystna då de hämndlystna kvinnorna kliver fram och förstör för de andra. I det fysiska rummet och på sociala medier. Offerkulten spelas ut där mannen görs till förövare och kvinna till offer i alla sammanhang och på så sätt driver vi kvinnans frigörelse ännu längre bort från den symbios kvinna och man kan uträtta storverk med.

Man bör betrakta Metoo med nyktra ögon. Konstatera att sakfrågan är utmärkt men att rörelsen aldrig kan överleva sig själv så länge som kvinnan inte frigör sig från mannen utan använder honom som ursäkt för sitt eget offer. Noterbart är hur som helst att Metoo nu leder till ännu mer grupperingar och hat framförallt från kvinnans sida, och en rädsla hos mannen som får honom att hata eller undvika kvinnor. Dit ledde offerkulten den här gången. För 70 år sen ledde den till nazismen.

Friheten ligger inte i hatet och försöken att bygga en fiende att enas kring (abjektifiering) som jag ser på sociala medier varje dag. Friheten ligger i det självständiga jaget (i den mån vi ska diskutera att det finns ett jag men det är en annan diskussion). Dit bör kvinnan gå och göra sig fri från mannen. Den tredje vågens feminism och Metoo är aldrig och kommer aldrig att bli frigörelsen. 10 kvinnor dömda för förtal. Ser ni inte mönstret är ni förblindade av just hat. Jag förbereder just nu en av Det nya paradigmets första videoseminarier där vi går igenom feminismen på ett icke-konventionellt sätt: vad var den, vad är den och vart är den på väg och vad kommer det att innebära? Svaren är faktiskt mer samhällsomvälvande än vad man kan tro.

Mina inlägg är inte lika frekventa under sommaren. Dels för att jag har någon form av semester men dels därför att jag ägnar mer tid åt studier inför höstens arbeten.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s