Feminin kultur vs arbetsmarknad och migration

Bulletin ledare skriver idag 17/6 2021 om hur arbetslösheten ökar markant bland invandrare och framförallt bland de från Afrika och Asien det vill säga de som kommit hit via flyktingkrisen. På annan plats skriver de också hur regeringen vill mörka det här.

Det som blir intressant är hur min diskussion med bland annat Skoltwitter (en grupp människor på Twitter som menar att skolans förfall mer eller mindre enkom beror på marknadsanpassningen och ignorerar eller förlöjligar alla meningsmotståndare) totalt ignorerar ett av mina anförda argument då det kommer till den feminina kulturen.

Sverige är världens mest feminina land då det kommer till kulturen vilket bland annat Erik J Olsson, professor i teoretisk filosofi på Lunds universitet pekat ut som ett problem ur vissa aspekter. Erik J Olsson fick enligt uppgift senare själv problem efter sina uttalanden och har nu tagit en längre profil vilket i sig vittnar om hur tystnadskulturen jobbar jämte den feminina kulturen. Lunds universitet kräver att minst 40% av kurslitteraturen enligt institutions genusdirektiv måste ha skrivits av kvinnliga författare. Huruvida detta fortfarande stämmer vet jag inte. Men tyst våld (eller vad vissa kallar feminint våld) är också våld. Menar vissa. Inte alla.

I en feminin kultur så premieras inte konkurrens och ledarskap. Där premieras istället konsensus, diskussion och allas lika värde och rätt att tala. Tvärtom bestraffas eller ignoreras konkurrens och alla försök till att prestera bättre. Utan att gå in på detaljer (se gärna Erik J Olssons video i länken ovan) så kan vi konstatera att den svenska skolan i gemen opererar efter den feminina kulturen vilket är helt naturligt eftersom den ätit sig in i samhällskroppen sedan 1945 vilket jag ska återkomma till i en videoserie som tar oss från stormaktstiden fram till nu.

I en tid där jobben blir allt mer komplicerade och kräver mer kompetens eftersom de enkla jobben ersätts av teknik (vilket i sin tur spär på en klasskillnad för de som tar de sk enkla jobben) så krävs kompetens och för det krävs en stark skola. Skoltwitter menar att allt är marknadens fel och får vi bara bort den så kommer alla få en bättre utbildning och vi blir av med problematiken. Eller så långt går inte skoltwitter eftersom de aktar sig noga för att måla ut en framtid de innerst inne vet inte kommer inträffa därför att migrationen är starkt knuten till skolproblematiken.

Jag menar alltså inte att skoltwitter har helt fel men jag menar att den feministiska kulturen är ett bra mycket större problem än glädjebetyg därför att om vi hade haft en maskulin kultur som dessutom rimmar med deras egna kultur, så hade vi haft en skola som stått sig bättre i konkurrensen och utbildat bättre presetarande elever. Att skolkoncerner ser Sverige som en guldgruva nu är inte konstigt då de ser hur svenska elever flyttar till andra skolor. Cirka 20% från en annan gupp är vad en grupp känner sig bekväm med innan problem uppstår. Det är ren biologi och kommer från hur vi uppträdde på savannen där vår hjärna fortfarande är kvar.

Om vi behåller en feminin kultur (och det kommer vi göra i många många år därför att alla som skolas i den samtida skolan får den med bröstmjölken, se bara på det som en gång kallades curlingföräldrarsyndormet och vad den nu utvecklats till) så kommer vi fostra många generationer av unga som riskerar att hamna i direkt utanförskap på grund av att de aldrig fick lära sig slåss och kämpa. Det kommer då heta att Sverige har svikit dem vilket jag förvisso är den första att skriva under på trots att jag avskyr offerkultur.

Men vi har svikit dem. Vi svek dem samma sekund de satte sina fötter på svensk mark. Vi har en regering som sa välkomna. Vi har ett folk som sa: not so much. I alla fall inte om du ska inkräkta direkt på min närhet för den är helig för svensken. Så fungerar inte den kultur som kom hit 2015, 1991, 1960 eller 1945. Och nu sviker vi dem igen genom att applicera den feminina kulturen och utbilda dem rakt in i arbetslöshet där de riskerar att aldrig få grepp om sin situation. Vad som sen händer då deras barn växer upp kan bli svårt att sia om för det beror på om vi fått en helomvändning i vårt lands styre men jag ser det som rätt långt bort.

Problemet menar jag är just feminin kultur där vi blundar för det faktum att vi behöver utbilda mycket skarpa personer som måste förstå hur tufft det kommer bli framöver. Av det jag förstått så kan vi glömma de enkla jobben. Efter pandemin krävs mycket mer bara för att jobba inom vården och jag skulle inte bli förvånad om det sker förändringar inom hemtjänst där vissa idag knappt talar svenska och gör de äldre oroade. Vi ska minnas att deras uppfattning om mångkultur originerar i en tid där det inte fanns mångkultur.

Därav se jag stora problem med vår skola med att rusta våra nyanlända inför framtiden och kanske inte bara dem. Det finns en annan väg ut. Den nätokrata. Men den är om möjligt ännu svårare för de som uppfostras i ett land som värnar om mjukhet framför ledarskap och konkurrens och där ansvar är ett ord staten vill mala ner i sina välfrädskvarnar.

Jag studerar och skriver en hel del i sommar och kommer därför inte skriva lika frekvent men i höst är jag tillbaka med dagliga uppdateringar.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s