JK väcker åtal om grovt förtal mot Cissi Wallin

Dagens nyheter rapporterar. Om ni minns skrev jag en artikel angående Wallins 180 graders sväng i hennes inställning till feminismen. Hon har nu erkänt att hon varit i en ”sekt”. Om ni minns mina ord från då jag kritiserade hennes plötsligt omvändning så minns ni också säkert hur pass osäker jag var på att det här var sanning och att jag ändå tyckte mig se en koppling kring hennes engagemang i en egen dokumentärfilm kring metoo. Det som ett svar på dokumentären om Soran Ismail enligt Dagens media.

I Sverige kan du inte göra dokumentärer åt SVT utan att vara rumsren. I den bemärkelsen anser jag att Wallins nya insikter kom väldigt lämpligt. Men nu blir det spännande. För om Wallin erkänner sig skyldig till förtal så skruvar jag upp hennes trovärdighet. Visserligen kan det ses som en eftergift till dokumentären men grovt förtal är annat än fortkörning så det är ändå ett pris att betala.

Om hon befinner sig oskyldig ska det bli intressant att följa argumentationen för detta – samtidigt som hon erkänt att hon har varit med i vad hon kallar en sekt.

Vad jag hoppas är att vi ser de första fallande pelarna av wokeismen och dess identitetspolitik. Regeringen har inte längre förtroende. De konservativa partierna vinner mer och mer och public service har börjat ställa – bitvis – jobbiga frågor till bland annat Annie Lööf. Det här är en del i hela det pusslet och eftersom woke är något jag anser är ett av våra största problem så är den här händelsen möjligen obetydlig i större sammanhang men indikativ för den fortsatta feministiska debatten.

Jag studerar och skriver en hel del i sommar och kommer därför inte skriva lika frekvent men i höst är jag tillbaka med dagliga uppdateringar.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s