Holding out for a hero

Where have all the good men gone and where are all the gods?
Where’s the streetwise Hercules to fight the rising odds?
Isn’t there a white knight upon a fiery steed?
Late at night I toss and I turn, and I dream of what I need

Bonnie Tyler – Holding out for a hero, 1985

I dagarna kom nya opinionsmätningar och föga förvånande är det här vad som mötte oss. C backar 1,5% medan V, L och SD är de enda som går upp i mätningarna. Varför? C vill ju ena folket. Vara det breda alternativet. En plats där vi kan mötas och gå vidare efter pandemin och migrationsvågen. En plats för lösning. En plats för tröst och framåtanda. Så varför tappar de över 100 000 röster så illa kvickt då de gör allt rätt?

Därför att: WE ARE HOLDIG OUT FOR A HERO!!! Thats fuckin why! Därför att vi har totalt tröttnat på att det inte finns en enda ledare som är redo att axla ansvaret. Någon som kanleda oss ut. Någon som inte är influencer utan faktiskt kan någonting, vill någonting och har en riktning.

Then in june where the sun stood high… there was light. För plötsligt: ”There was a white knight upon a fiery steed” bara att hon inte var vit. Hon hette Nooshi. Över en natt blev Nooshi Batwomen och Lora Craft på en och samma gång och alla samlades kring den inridande amazonen och böjde knä fast än kejsaren var naken.

För vad var det den mörka ridderskan sa? Kom hon med något vi inte visste? En magisk lösning? En portal ut ur identitets-Sverige? Nej. Hon upprepade något hennes riddare sagt i två och ett halvt år: ”Vi fäller regeringen om den inför marknadshyror”.

Visst var socialdemokratin på tå och erbjöd partsförhandlingar men eftersom januariöverenskommelsen är träffad av en man från facket som inte bryter avtal så skulle alltså marknadshyror införas om samtalen brakade ihop och det skulle de göra eftersom hyresvärdarna vill tjäna pengar. Det förstod vår mörka riddare och S ropade på understöd från den höger de trodde de hade tämjt och in kommer…

The streetwise Hercules to fight the rising odds!

Saboni. Åhhhh Saboni. Saboni synar den nakna kejsaren genom att visa att Nooshi aldrig offrade någonting alls. Nooshi har nämligen inget att förlora då hon red in med sitt ultimatum likt fågel Fenix. Men det har Saboni. Vilket hon utmanar genom att slåss mot de stegrande oddsen och riskera att åka ut för all framtid. Men det skiter hon i. Hon väljer nu till sist den sida hon alltid slagits för och är nu fri tills dess hon likt Jeane d’Arc möter sitt öde. Kvar står…. Annie.

Denna gycklerska som nu siktar på en vågmästarroll och därmed kan diktera Sverige. Men hon missade en viktig sak: we are holding out for that hero! Vi längtar så oerhört efter någon som tar tag i ledarskapet. Det visade sig, nakenhet eller ej, vara två kvinnor. Inte den korpulente landsfadern eller hans taniga uppstickare eller en skånskbrölande man av det nya folket. Det var två färgade kvinnor. Vilket alla dessa BLM kramare borde älska men eftersom det inte spelar deras offerkult i händerna så hörs inga jubelkörer från dess bekännare. Men Annie…

Ingen önskar längre en ”bred mitt”. Ett landet lagom. Mellanmjölk med könsneutrala bakverk till. Nej! Vi önskar att någon tar tag i att återupprätta trygghet. Förintar allt jävla jämställdhetstrams och offerkultur. Visar att man är beredd att ta kulor och inte alltid visa sig god. Visa att livet är ett rövhål men om man samlar sig och står upp som en hjälte och tar hand om sitt liv så kan man överleva det också. Det var vad Nooshi förskte visa oss och som vi älskade det och spottade åt den breda mitt. Och det fullföljde Saboni. Åhh Saboni. Nu faller du för att aldrig komma åter men vi ska minnas att du tände facklan som ska leda oss ur det här kompakta mörkret medan Annie Lööfs patetiska sätt att försöka verka den hjälte vi längtat efter faller nu handlöst tillsammans med hennes allianspartier. Den senaste opinionsmätningen om någon visade på vad vi längtar efter. En hjälte. En ledare. En väg fram. Late at night I toss and I turn, and I dream of what I need: We are holding out fot that hero. Where ever you are.

Jag studerar och skriver en hel del i sommar och kommer därför inte skriva lika frekvent men i höst är jag tillbaka med dagliga uppdateringar.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s