Annie Lööfs stora jättetutte

Annie Lööfs envisa isolation av SD har helt enkelt blockerat svensk politik. det är bara SD det handlar om. Inte längre om kärnkraft eller småföretagen eller landsbygden. Det är SD. Hade det inte varit för fixeringen av SD hade vi haft en borgerlig regering nu och även om jag inte menar att det löser alla problem så är det mer än hög tid för att pröva ett alternativ till S-krafterna som vi har haft sedan 1978.

Men vi får ingen borgerlig regering därför att Annie Lööf är förhäxad av tanken på SD. Hon menar inte ens att de kommer utgöra ett potentiellt hot – hon menar att man över huvud taget inte förhandlar ”med sådana”. I ett vuxet rum – vilket som helst – oavsett om det är din familj, dina kollegor eller en motpart så ägnar man sig alltid åt förhandlingar för att komma framåt. Motsatsen till förhandling är isolation och det har historisk visat sig fungera väldigt dåligt. Men det finns stunder så isolation accepteras.

Jag har funderat över om Annie Lööfs isolation av SD är uttryck för den feminina kultur som filosofen Erik J Olsson så intressant beskriver. Det skulle kunna vara så. Utfrysning är en del av det kvinnliga våldskapitalet som jag själv bevittnat från barn till vuxen och inte minst nu på sociala medier där den kvinnliga kommunikationskraften släpps lös en masse. Det är den där tjejen som inte fick vara med att leka till den där kvinnan som man inte tar någon notis om på mötena vad hon än säger (Därmed inte sagt att män kan ägna sig åt kvinnligt våldskapital).

Men som Bard/Söderqvist gång på gång belyser i det fantastiska verket Digital Libido – Sex, makt och våld i nätverkssamhället, så är människans dödsdrift så stark på grund av att vi bara längtar tillbaka till morfintältet, Matrixen, livmodern därför att livet i sig bara erbjuder prövningar vi vill slippa ifrån. Sveriges folk, det konflikträdda folket, den humanitära stormakten och världens första feministiska regering, kan kanske vara det folk i världen som mer än någonsin längtar tillbaka till den stora tutten att suga på där inga faror hotar och där man bara kan blunda så försvinner allt farligt. Sveriges folk lämnar inte mamman utan håller mamma staten så hårt i handen som det bara går. Eftersom även modern vägrar lämna ifrån sig barnet för att utforska världen så har vi mamma socialdemokrat som också behåller sitt grepp kring sitt älskade barn: folket. Och hon har tjudrat det med allehanda kedjor kring sin hals i form av räntor, bostadsmarknad in absurdum, skolplikt, värdegrund och lån.

Så därför kan vi acceptera den brudiga utfrysningen av Sveriges tredje största parti. Vi accepterar mamman eller för all del tonårsbarnet som vägrar prata med den andra vuxne eller med sin kompis. Vi accepterar det för att den feminina kulturen tillåter det och i ett land som är så bundet till Matrixen, livmodern, jättetutten, tryggheten och infantiliteten så låter vi oss vaggas till ro av det av den enkla anledningen att om vi skulle prata med det okända så skulle det okända kunna skada oss. Men det är den barnsliga isoleringen illustrerad av normen i feminin kultur och tryggheten till jättetutten som gör att vi utan att ens ifrågasätta (gud sig förbjude – det kan innebära konflikt) vad Lööf håller på med då hon krossar ett borgerligt alternativ för att hon är så infantilt tjurskallig. Flickan som inte låter en av de andra flickorna leka med hennes gäng för hon inte är som dem. Den kvinnliga livmoderns trygghet uttryckt av en småflicka i lågstadiet.

Så vad skulle hända om SD fick något att säga till om? Vad är det som Lööf och de andra fruktar mer än allt annat? Vad är det de ser framför sig som de måste skydda oss från som vi själva inte begriper (Damberg är ju bra på att tala om för oss vad vi förstår och inte förstår – är det inte genomgående för socialismen då ni talar med socialdemokrater, vänsterpartister och kommunister – vi förstår inte och klarar oss inte riktigt utan staten. Vad är det förutom ett kamouflerat maktbegär?)? Är det inte istället dags att syna faran istället för att bara vara rädd för den? Återigen vänner: jättetutten. Tryggheten. Rädslan att möta det okända på sin väg genom livet.

Hela vårt liv innebär nya hinder och möjligheter att utvecklas. I tidig ålder lämnar vi modern för att gå mot livet. Det innebär att hela tiden möta det vi vill ha samtidigt som vi möter allt sånt vi inte vill ha. Att orientera sig kring det skapar mycket hos människan. Att förstå det är väsentligt för att maximera sitt liv.

Lööf har inte lämnat modern. Hon klamrar sig fast vid henne lika envist som ett nyfött barn vid modens bröst. Hon vågar inte möta livet utan ägnar sig åt ett tjurskalligt resonemang som bygger på ett barns sätt att hantera konflikten: genom att inte ta i den alls. Det accepterar vi därför att vi sedan så många år tillbaka också vägrat lämna modern och därmed är livrädda för allt som står framför oss. Då accepterar vi lösningar som går ut på trygghet i form av tjurskallighet och vi får därmed aldrig reda på vad som väntar i livet. Och det är inte koncentrationsläger eller deporteringar a la 30-tal. Men det är vad vi svenska infantila trygghetsnarkomaner tror. Lööf kunde ha givit oss ett alternativ. Hon ger oss en stor geggig infantil tutte. Och där står du. Med giriga nariga läppar redo för en ny sipp. Livrädd att släppa taget och möta livet. Jag skulle vilja säga att du förtjänar det men då skulle jag inte driva den här sidan.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s