Visa för två skjutna barn i Flemingsberg

MUSIKVIDEO: Jag skrev i våras om min besvikelse över varför inte högern tar tillbaka kulturen från vänstern i den bemärkelse att vänstern protesterade hej vilt mot etablissemanget då det begav sig på sjuttiotalet. Jag ställde då öppet frågan om någon vill engagera sig kulturellt med mig mot detsamma. Svaren blev ljumma men i somras bildades Det nya paradigmet och Neo-proggarna: ett band som skrivit och snart kommer spela in akustisk samhällskritik. Vi hade en grej på gång om Annie Lööf kring regeringskrisen som tyvärr fick skjutas upp men som vi lär återkomma till. ”Vals för en feminist” ligger också på vår playlist men tillsvidare får ni hålla till godo med den här. Den är inspelad utan Neo-proggarna men ämnet är så brinnande aktuellt att jag fick göra den akustiskt på egen hand.

Visan heter Visa för två skjutna barn och jag syftar givetvis på de två skjutna barnen i Flemingsberg. Jag vaknade till nyhetspushen och hela dagen var jag som i en annan värld. Jag hade tänkt skriva om det men vad skulle jag skriva? Det var bäst att vara tyst. Så det fick bli en visa. Det är i musiken jag kan ta ut det som kanske passar bäst där. Mina tankar går till barnens föräldrar men framförallt till barnen och det sommarlov som tog ett abrupt slut. Kanske också deras chanser till ett fortsatt normalt liv. Och vet ni? Det är ”oacceptabelt”

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s