Jag tar inte ansvar för dina känslor

Mina vänner. Jag vet inte hur jag ska börja det här inlägget eftersom det handlar om så ofantligt mycket i samhället. Ju mer jag läser och ägnar mig åt debatten desto mer komplext blir alltihop. Kort sagt så har jag en hel del arbete framför mig som ska mynna ut i en presentation nästa år. Grunderna i det stavas den totala avsaknaden av ansvar i västvärlden och den kan angripas från flera håll. Jag tänker dock i det här inlägget hålla mig till en 3700 år gammal persisk lära som stammar ur Zoroastrismen – en religion grundad på den tiden. Där sägs bland annat att du aldrig kan hållas ansvarig för konsekvenserna av ditt handlande därför att allt för många faktorer du inte kan påverka inverkar på skeendet. Men du är däremot totalt ansvarig för intentionen i ditt handlande. Ut det kan man extrahera en hel del och bland annat frasen: ”Jag tar inte ansvar för dina känslor.” Pröva det på dina vänner. Du kommer få en jävla massa skit. Det här tolererar vi INTE i västvärlden och det har sina orsaker jag kommer prata om vid andra tillfällen.

Internet förde mycket med sig. Polarisering. Näthat. Ökad kriminalitet. Men internet är inte orsaken, det är människan bakom. Igår gick jag in i en tråd på LinkedIn och gick emot 62 hyllningskommentarer angående att mobbing på nätet måste sluta. Rimligt? Nej. Det är enbart rimligt i en kontext av godhet och en värld där alla lever samman vilket politiskt kan översättas närmast till kommunism. Och kommunismen har aldrig och kommer aldrig fungera. Snarare är det som skribenten önskade detsamma som att blunda med sina prinsessögon och tro att monstret försvinner. Det gör det inte. Internet gav oss möjligheten att skriva saker utan att reflektera. Det kommer inte försvinna. Så hur hanterar vi det? Genom att kräva att folk ska sluta vara dumma? Hur kan man ens tänka att det är möjligt. Här finns bara möjligheten att ta ansvar för sina egna känslor. Att bygga Hjältesagan istället för att göda offermyten. Det. Går. Jävligt. Dåligt.

Jag är ledsen men där du förut behövde vara snyggast i klassen måste du nu vara snyggast i hela världen. Därav kommer hela den vidriga exhibitionistiska beteendet som nu svämmar över i våra sociala medier som jag närmast liknar Wahlgren/Ingrosso-fenomenet där konsumtariatet fullkomligt exploderar i vit medelklass med för mycket pengar och inget ansvar och där narcissismen nått nivåer jag inte trodde var möjliga men mer om det i videoserien om Wahlgrens värld – säsong 10.

Du kan inte längre gömma dig bakom att andra ska ta ansvar för dina känslor. Då är du ett offer. Det är Hjälten som står rak i rygg och tar emot allt vad som angriper honom. Sverige har byggt ett folk som dyrkar offerkulten likt ett diande barn söker morfinet i moderns bröst. Vi är ett blödande gråtande folk som skriker efter rampljuset som ingen vill ge oss för ingen vill se en förlorare, ett offer, en bebis som söker uppmärksamhet utom dess moder och matriarkatet är dött. Istället har vi fått hyperfemininitet. Det finns inte en enda matriark kvar och mannen ska vi inte tala om. Han kastreras socialt dag efter dag och har helt upphört existera och kvinnorna frågar sig vad som hände? Ni fick igenom er feminism. En feminism som gjort er mer beroende än någonsin av en man som inte längre finns. Så hur fan ska ni ta er ur den? Jo genom att börja konstruera andra kön som ni tror ska hjälpa er hitta hem. Ni gick fel 1968 och är så långt ut i skogen att ingen kan hämta hem er längre.

Tar du inte ansvar för dina känslor så hamnar du här. Om världen anammade den här fantastiska devisen så skulle den sett helt annorlunda ut. Det är Hjältens devis. Den starka och hjälpandes devis. Det är en av de få saker du behöver kunna för att förstå det nya paradigmet du tvingas ut i och tro mig. Du kommer behöva vägledning. Ingen tid har på sitt sätt varit så skoningslös mot dividen. Den avkräver dig totalt ansvar. Det är vad den filosofi jag studerar handlar om och den ska jag ge dig. Kostnasfritt. För jag vill dämpa åren av kaos som följer på en revolution. Då hette den tryckpressen. Nu heter den internet. Välkommen. Och ta ansvar för dina känslor. Jag kommer aldrig göra det åt dig för du är vuxen och inte ett barn. Eller för all del Pernilla Wahlgren / Bianca Ingrosso. Igen. Välkommen.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s