Recension: SVTs Metoo dokumentär – Könskriget

Jag recenserar SVTs Metoo-dokumentär kort och koncist för vad den är: en replay på berättelserna för 4 år sedan och inget mer. Jag frågar mig: vad händer nu efter Metoo då ingenting har förändrats och inga förslag finns. Jag frågar mig varför våld måste könas och av vilken anledning? Men framförallt ser jag Metoo och dokumentären för vad den är: ett könskrig av den vita medelklasskvinnan på den dito mannen – ett krig som nyss startade. Horribelt och mycket tragiskt. Som alla krig. Hat och makt för oss isär. Detta är min kommentar kring detta och SVTs dokumentär som kommer följas av så många fler. Detta är min övertygelse.

Man och kvinna ska operera tillsammans men inte nödvändigtvis alltid bliva samman. Men vad vi alrig ska göra är att slåss mot varandra – och aldrig mot bakgrund av premissen att ett fåtal vilsna hatiska personer; må vara feminister, nazister eller klimatister ska driva oss i blindo i krig mot varandra. Dit får ni mig aldrig. Samlen er i kvinnor och män i den Exodus vi behöver göra för att mildra åren av kaos. Det är vad detnyaparadigmet.com handlar om.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s