Rämnar Europa nu?

EUROPA RÄMNAR! Ja. Det har sagts förut av SD:are och nationalister. Det har inte varit sant. Europa har inte rämnat. Sverige kommer få lida rejält av de få år Reinfeldt och Löfven hade makten liksom Tyskland kommer få göra detsamma. Troligen rämnar inte dessa länder men tillsammans med en skola som är fel i grunden (friskolor är inte ens ett argument här som så många försöker göra gällande) tillsammans med växande parallella samhällen och grupp mot socialistisk gruppolitik så ligger vi nog jävligt illa till. Men vi rämnar inte.

Det gör vi däremot under FAS 3 av Covid. Fas 1 handlade om virusets utbrott. Fas 2 om vaccinet och tillgången. Fas 3 handlar om motståndet. Och jag har nog aldrig sett större uppror i Europa som jag kan minnas. På bara någon vecka har uppropet den 22 januari i Stockholm mot vaccinpass fått 10000 intresserade och det är MER ÄN EN MÅNAD KVAR. I Österrike slåss man på gatorna och i Tyskland krossas skyltfönster där det står: ”Icke vaccinerade inte välkomna”. I Sverige tillfrågas alltså elever av lärare vilka som är vaccinerade och det registreras. Det här väcker starkare känslor än klimatet. Starkare känslor än feminismen. Än BLM. Och hatet grupperna emellan är så uttalat. Jag hör numer dagligen folk som utesluts från vänner eller folk som på riktigt vill se ovaccinerade dö. De säger det rakt ut. Har vi haft det här hatet underliggande länge? Är det bara en sån här binär situation som utlöser krigiska tankar? Det HÄR är MYCKET mer skrämmande än vad Covid nånsin har varit men det blir värre.

Det finns åtminstone tre länder som just nu stilla väntar på vad som komma skall under 2022 i Europa och USA. De heter Nordkorea, Ryssland och Kina. En fråga jag ställt mig ett par veckor är om det är en ren tillfällighet att Ryssland just nu skickat 100 000 soldater till Ukrainska gränsen. Är det en tillfällighet att Vitryssland agerar som de gjort i flyktingfrågan just nu? Det är ingen tillfällighet att KIna hjälpte Serbien med vaccin då EU inte kunde leverera och serbiska män på gatan sa att ”varför ska vi vara med i EU då Kina är vår vän?” Kan Kina 2022 sätta upp handelshinder mot USA och börja vänta ut dem? Kina har råd att svälta sitt folk om det genererar ett sargat väst. Och ett sargat väst it is. Det är inte invandringen som knäckt Europa. Det är vi själva. Gott nytt år.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied version– sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s