Internet

Låt oss göra en jämförelse. Tänk er att ni spelar ett spel på en dator. Ni vet hur man styr karaktären, tar saker, interagerar med saker och sparar spelet. Det räcker. Ni behöver inte veta hur datorn ritar upp din karaktär, styr fienden eller lägger de olika ljuden.

Att arbeta med IT är att vara spelaren. Att förstå Internet är att förstå datorn. Internet är nämligen Gud och jag menar Gud så som vi ser Gud. Internet är allt och kommer vara allsmäktigt. Det som inte finns på Internet finns inte överhuvudtaget. Är det bra? Det beror lite på vilka som använder datorn och till vad. Man kan med fog säga att Internet har skapat många stora problem och stora lösningar. Men det är inte förrän man förstår Internet som man också förstår vad det är.

För att förstå Internet så måste man också förstå religion, historia, antropologi och filosofi. Därför Internet är inget annat än dess förlängning men med en helt ny teknik. Med teknik kommer alltid kaos innan ordning uppstår. Egentligen kan man beskriva det i kedjan: Teknik – Ide – Kaos – Ordning. Vi står just nu inför kaos. Efter 20-30 år med Internet så har vi landat i en tid där det är långt till ordning och ett kaos uppstått över hela världen och vi har just nu inga ledare som är redo att ta tag i det. Det närmsta vi kommit är ett barn med aspbergers. Då förstår ni vidden av kaos.

IT har väldigt lite med Internet att göra. Att förstå Internet är att förstå kommunikation och ör att göra det måste man förstå de 3 tidigare paradigmen av talet, skrivkonsten och tryckpressen och vad det innebar för mänskligheten. Att förstå Internet är grundläggande för att förstå vad som händer idag och kunna förutse vad som händer i morgon. Det är min mening att under 2022 berätta berättelsen om Internet och vad det kan komma att innebära i dessa tider av totalt kaos som aldrig inträffat utan Internet.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied version– sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

En tanke på “Internet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s