Virus vs man

”Kom till Anderstorp och möt mig” ”Kör en dildo i ögat på honom” ”De förtjänar att betala mer för vården” ”Låt dem dö”

De två första meningarna är yttrade på Twitter om mig efter det att jag bett två anti-vaxxare ta sina argument oanonymt på Clubhouse med mig – något de givetvis inte ville och därpå skrev en av dem flera inlägg om hur hemsk jag var. Det här är arga människor som inte vågar ta debatten eller ens stå för sitt namn. Men de kan dela information de inte inte begriper som i det här fallet procentsatser på antal drabbade:

Ingen källa. Ingen länk. Och framförallt inget resonemang kring vilka som dog, varför, ålder, demografi… Statistik är så pass avancerad att det krävs utbildningar men ibland räcker det med sunt förnuft vilket föranledde denne twittrare, då jag ilsket responderade att det där inte alls var ”fakta” som han hävdade utan orefererade siffror, i sitt vida intellekt skriva följande:

…och därefter yttra något om att jag kunde träffa honom där han bor och att han inte ”gav vika för hot” som jag alltså inte framfört.

Jag har tagit två sprutor men är ambivalent inför den tredje. Jag är bekymrad över vaccinet och eventuella bieffekter. Jag har läst om det, jag har köpt böcker om det, jag har studerat data men framförallt försökt hitta bra källor att diskutera med. Min slutsats den senaste tiden är att vaccinmotståndare i regel aldrig har tillförlitliga källor men en jävla massa känslor. Det påminner om tre andra grupper som senaste åren visat samma aggressivitet: BLM-förespråkare, feminister och klimatister.

Gemensamt för dessa är att de företräder en minoritet och riktar kraften mot hat mot en grupp istället för ledarskap vilket förenar dem med bland andra Hitler och Stalin. Det som skiljer dem från dåtiden och gör dem farligare är att de menar att de representerar en svag förtryckt grupp och därför är den andra sidan de onda. Man använder godhet för att ursäkta sitt hat och det blir då inte till hat utan till uppror i godhetens anda. Det där, det är inget annat än floskler och vansinne..

Men oavsett hur hårt den än månde låtit om BLM, feminism och klimatet så har aldrig tonerna varit så hårda som i frågan kring vaccinet. Det beror på att vaccinet inte är ett påhitt. Det är inte något som kanske inträffar eller ett påhittat globalt förtryck anno 2021. Det är här och nu och nu då vaccinet är på plats så införs också hårda och mjuka tvång för att ta det vilket direkt inverkar på individens liv. Det går liksom inte att instagramma sig ur det här med en bild på solceller eller twittra om männens ondska. Tar du inte vaccinet är du utesluten ur delar av samhället. Tar du inte vaccinet säger folk upp bekantskapen eller lämnar dig. Det här har jag upplevt angående min egna ideologiska inställning över lag, dock inte än med vaccinet eftersom jag har vaccinerat mig. So far. Jag antar att the best is yet to come. Jag antar att om jag inte tar nästa spruta så kommer jag anklagas av nära pch kära för att vara fullkomligt ond. Samma blinda fläckar i debatten men den här gången handlar det om människans överlevnadsinstinkt istället för ideologisk posering. Det blir krig och därmed bjuds man in till Anderstorp.

Viruset är inte problemet. En kombination av vaccin och immunförsvar kan hålla det relativt beskedliga viruset i schack. Beskedlig i bemärkelsen att det inte är Spanska sjukan vi talar om men ack väl väldigt farligt för vissa. Vi kommer troligen behöva vaccinera oss otaliga gånger framöver om inte viruset trängs tillbaka vilket i sig verkar otroligt. Men viruset är inte det stora problemet. Det är vi. Och det har alltid varit vi.

Över hela Europa slåss folk på gatorna för sin frihet mot regeringar som vill tvinga folk att ta vaccin – vilket kanske inte ens är nödvändigt. Samhällen stänger ner. Ovaccinerade hälsas ovälkomna i butiker med plakat utanför. Rutor krossas och restriktioner införs gång på gång och det är vad vi har att vänja oss vid. Det blev inte en enda spruta och sen skulle vi kunna leva som vanligt igen. Det blev en förändring av världen och anledningen till att den blev så markant stavas Internet för utan Internet hade vi aldrig sett det vi ser idag.

Utan Internet hade jag inte bjudits till södra Sverige för att möta en anonym man som uppger sig blivit hotad för att jag vill ta en verbal debatt om hans påstådda siffror som är direkt vilseledande ur sin kontext. Utan Internet hade man inte velat köra dildos i ögat på mig. Men framförallt illustrerar dessa önskan om övergrepp hur mycket hat människan bär på. Var kommer det ifrån? I de bästa tider att leva? inte minst från människor som menar att godheten och kärleken trumfar allt. Jag tror inte ett dugg på deras godhet. Jag tror på deras ondska. Jag tror att eftermatematiken av Covid bör ställa dem frågorna likväl som de rent medicinska. Inför 2022 står vi inför lockdowns, vaccinpass och tvångsvaccinering (Österrike). Då det blir verklighet kommer det vi sett hittills inte räcka till. Då kommer folk de facto segregeras från samhället eller bestraffas för att deras fria vilja stryps av staten. Då sprutan tvingas in i armen eller sjukhuset vägrar ta emot dig då du har fått en hjärtinfarkt kan saker hända. Och det allra mest prekära är inte ens det. Det är att två länder står och bevittnar detta med mycket kreativa idéer inför 2022 och de stavas Kina och Ryssland. Är det en slump att Ryssland just nu mobiliserar längs Ukrainas gräns?

2022 står för dörren och det som kommer prägla året som vi vet idag är inte Covid. Det är de mänskliga symptomen på Covid. Likt tryckpressen som kom 1450 uppstod inte symptomen på det förrän 1789. Likt Internet blev var mans egendom kring mitten av 90-talet och Covid bröt ut 2019 så ser vi symptomen år senare. Samma cykler men med snabbare intervall för tekniken utvecklar hastighet.

Gott nytt år kära läsare. Och jag menar det. Men jag är rädd att 2022 kan bli det svartaste sen 1939 och återkommer om det i en nyårskrönika inom någon dag.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied version– sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s