Öppna gränserna

Jag fick en kommentar i en twittertråd angående jag är för öppna gränser. Jag utvecklade vad jag menade och tyckte då att förklaringen passade in här. Här är mitt trådsvar i löptext:

Nu ska vi vara klara med vad det här betyder för många tror att öppna gränser = muslimer. Öppna gränser kommer oaktat vilka som invandrar givetvis påverka kulturen vilket SD inte är helt bekväma med. Islamistiska invandrare påverkar klart mer än kristna invandrare. Eftersom jag med all önskvärdtydlighet inte alls tror på nationalstaten som överlevande koncept så ser jag inga problem utan rent organisk process att vi får vandrande arbetskraft. Jag ser också en begynnande delningsekonomi och ett system där produkten tar sig till dig istället för tvärtom (3D printer, drönartjänster, hemleveranser, läxhjälp i hemmet, VR/AR, AI). och inte minst hyperloopar som gör det möjligt att käka lunch i Berlin isf på Nytorget.

Vår värld krymper och Musk är intresserad av att kolonisera Mars. Vi växer samman och vi blir inte färre. Om 100 år tror jag de unga kommer se tillbaka på en märklig värld där rester från ett gamalt paradigm försökte hålla sig kvar och överleva men blev överkörd av teknik>

Det skapas helt nya jobb. En av dem är dataantroposofer. De träder in i nästa fas av nätokratin (den första är den vi är i nu – informationalismen): sensokratin där vi nu samlar data om människan och sen ska analysera den. Den sista fasen: Protopianismen är analysen av datan och förflyttningen från den fysiska nationen till den digitala nationen. Där kommer förflyttningar över jorden att bli vardag. Ägandet minskar, Delningen ökar. AirBnB, VR och höghastighet kommer få oss att bli sk anywheres som jobbar över hela jorden utan fast boplats. Nationerna kommer behöva bofast folk men robottekniken kommer ta många av de jobben. Arbetsmarknaden förändras till att övergå från muskulära statiska arbeten intellektuella (vilket kommer kräva helt nytt sätt att se skolan på).

Det är vad jag menar då jag säger att jag är för öppna gränser. Här och nu har jag inget emot duktigt folk som vill komma hit för att arbeta men jag har något emot alla oavsett ursprung som kommer hit och tär eller förstör.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied version– sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s