Det blir ett bokmanus

Som en del uppmärksammat har bloggen inte uppdaterats. Det är på gång och det ska bli stoffet till ett manus. Som en del märkt sker nu dagliga uppdateringar i sociala medier. Även Youtube kontot är avstannat (men växer). Det senare är av två skäl: för det första tar videos lite mer tid att fundera igenom och för det andra har jag inte haft ämnen som tarvat video än.

Är bloggen nedlagd undrar vän av ordning? Ingalunda. Bloggens karaktärsförändring och därmed uppdateringsfrekvens förändrades redan i somras då jag gick från att skriva dagligen om olika ämnen till att använda bloggen till att skriva om djupare skeenden med filosofisk anknytning snarare än nålstick i vardagen som jag överlät till mina sociala medier. Den senaste månaden har jag också satt mig in i kriget i Ukraina för att förstå det ur perspektiven Sverige, Ryssland och Ukraina på flera sätt – ett arbete som är svårt och tidsödande.

Under 2021 och 2022 har jag framförallt studerat. Givetvis inte på genusuniversitet nedlusade med jämställdhetsplaner och feministisk tvångskurslitteratur utan genom att använda med nätverk av tillitskedjor ör att hitta de bästa materialen och diskutera dem med likasinnade och oliksinnade i dialog och digitalt. Jag har funderat över hur jag ska tillgodogöra mig allt det jag läser och en tanke har grott i mig en tid nu som jag nu omfamnar.

I år kommer min roman ”Den fjärde kammaren” – en spänningsroman a la Dan Brown som utspelar sig i nutid men har avstamp i andra världskrigets ockulta experiment med runor och slagrutemagi och hur det leder fram till en tänkt Förintelse 2.0 i nutid. Den antogs av Vulkanisterna i somras och jag är nu mitt uppe i redigeringen vilket också tar en hel del tid (utöver en finansrunda för min gejmifierade datingapp och publikation av två kortspel). Skriva har jag gjort sen barnsben och jag har flera gånger publicerats i olika sammanhang. Nu är det dags att använda mina kunskaper till att skapa ett bokmanus som troligen kommer speglas här på bloggen. Ett bättre sätt att tillgodose det jag lärt mig kan jag inte tänka mig så det är lika mycket för er skull som för min egen.

Då jag börjar skriva kommer jag använda en del material här och även ta in era synpunkter att påverka materialet med era insikter. På så sätt blir boken mer dynamisk och allmänt gällande än att jag själv fokuserar enbart på mina tankar. Det kommer troligen ske genom att jag fortsätter att dela mina idéer i olika grupper och sociala medier och tar in insikterna den vägen genom dialog med er. Manustiteln är i dagsläget klar och jag tror många av er kommer gilla den. Den avslöjar direkt bokens innehåll och många kommer känna sig träffade i positiv bemärkelse. Manuset kommer påbörjas då jag är klar med redigering och korrektur av Den fjärde kammaren vilket kommer ske troligen Q2 eller Q3.

Då jag googlade ”paradigmet” för 3 månader sedan låg jag på plats 6 på Google. Nu ligger jag nånstans vid 100 och rasar neråt. Det beror helt enkelt på att jag inte skriver. Så känslig är google. ”Det nya paradigmet” håller dock första platserna. Det är intressant för kommande studier som kommer handla om Internet och övervakningssamhället vilket är nästa block efter jag avslutat skatter, genus och våldssamhället – de senare två (eventuellt tre) kommer ingå i bokmanuset. Vad Internets påverkan på vår värld är och kommer bli – vilket är vad den här siten handlar om egentligen – blir forum för en annan publikation men den ligger långt fram.

Nu vet ni lite om vad som sker bakom kulisserna här och varför det är så tyst. Anledningen till att jag går ut redan nu är inte av samma anledning som experter på sluta röka menar att man ska berätta för alla att an ska sluta röka så man står med skammen om det inte sker. Jag kommer aldrig skämmas utan jag ser det som tidig PR. Och med det sagt vill jag tacka er för all feed back, diskussioner, bråk och insikter ni skänker mig då vi ses på de digitala haven. Ni är en stor inspiration till det som komma skall. Tack. Slava Ukraini!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s