Morgan Johansson ”har inte tid” med Bush

I en skriftlig kommentar till Ekot säger Justitieminister Morgan Johansson: ”Ebba Busch kritiserar alltså polisen för att de inte ställde till en massaker i helgen. Är hon inte riktigt klok?”

Bad Bush om en ”massaker” eller bad hon polisen försvara medborgarna? Polislandskapet är splittrat i de som sitter i ett Johansson-läger och som enligt en polisforskare (namnet har fallit mig ur minnet) beror på ”strukturella problem inom poliskåren” (Aktuellt 21 förra veckan om jag inte missminner mig) och de poliser som menar att de var bakbundna med just förhindrade i att ingripa (polis på fältet på olika sociala medier och intervjuer).

Nu har Johansson ”inte tid” att debattera Bush efter att i Sveriges radio sagt att en av våra folkvalda partiledare vill se en massaker på Sveriges befolkning. Förlåt mig men är det något du ska ta dig tid till är det just detta. För anklagar du en av dina kollegor i Sveriges högst beslutande organ för massaker då ska du också förklara för de som givit dig det förtroendet vad du menar.

Morgan har avböjt en debatt som inte behövde tagit mer än en halvtimme och där ingen förberedsele torde krävas eftersom han är tvärsäker på sin sak. Med ett fullt förtroende för polisen och en möjlig utredning om polisen behöver mer resurser (inte kraftigare riktlinjer nota bene – hur ska man använda resurser om riktlinjerna inte tillåter dem?) så undrar jag om det inte är så att han inser problematiken med att debattera vad Bush egentligen menade: varför försvarar polisen inte befolkningen längre. Den debatten borde vår justitieminister vara oss skyldiga. Det ignorerar han. För mig är det bara att fortsätta följa politiken med allt mer sjunkande förhoppning. Valåret 2022 blir en octagonfight i den djupaste underjorden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s