Ja. Maffiasamhällen är att vänta.

VÅLDSKAPITAL ”På Sicilien växte sig maffian stark på grund av ett maktvakuum som inte är helt olikt läget i dagens Sverige.

Före Italiens enande 1861 utgjorde italienska halvön söder om Rom ett eget land, Kungariket Bägge Sicilierna. Fram till början av 1800-talet dominerades Sicilien av stora fideikommiss (en person, oftast äldste sonen, ärvde hela egendomen utan avyttranderätt) som hade råd att hålla sig med egna arméer och domstolar för att upprätthålla lag och ordning. När Sicilien blev en del av Italien 1861 genomfördes en jordreform som tiodubblade antalet jordägare.

Som ett brev på posten eskalerade kriminaliteten.

Med fler jordägare och ett mer differentierat näringsliv ökade behovet av tvistelösning och resurser för att motverka brott mot ingångna avtal. Nu behövdes en stark stat och ett effektivt rättsväsende inklusive ett stort antal poliser med hög integritet. Resurser till detta saknades dock och många städer saknade helt poliser.

Som ett brev på posten eskalerade kriminaliteten. Desperata markägare och handelsmän såg sig då tvungna att vända sig till utomrättsliga aktörer för tvistelösning och beskydd. Successivt utvecklades ”beväpnade företag” som de lokala eliterna anlitade för att ta fast tjuvar och återfå stulen egendom. Avgiften utgjordes av en andel av det återbördade stöldgodset. Särskilt skickliga och våldsamma tidigare kriminella blev ledande i dessa utomrättsliga företag.

Över tid blev företagen alltmer välorganiserade och informellt sammanlänkade i intrikata arrangemang. Den sicilianska maffian var född och kom att infiltrera allt fler delar av samhället inklusive det politiska systemet och de lokala myndigheterna. Maffian var också mycket effektiv jämfört med polisen. Maffian lyckades på 1920-talet att återbörda stulen boskap i 95 procent av fallen, vilket kan jämföras med tio procent för polisen.

Trots ett otal försök att krossa maffian, inte minst av Mussolini, så finns den fortfarande kvar. Liknande – än i dag blomstrande – utomrättsliga organisationer växte också fram i Kalabrien (’Ndranghetan) och Neapel (Camorran).

Ett maktvakuum som uppstod för 160 år sedan då staten inte klarade att upprätthålla sitt våldsmonopol finns alltså kvar än i dag. Samtidigt vet vi att västerlandets välstånd och vårt liberala samhälle bygger på en kombination av marknadsekonomi och välfärdsstat. Dess absoluta grundbult är en välfungerande rättsstat och ett statligt våldsmonopol. I en rättsstat utövas våldsmonopolet under lagarna och med garantier för att inte monopolet ska missbrukas. I moderna demokratier används i regel andra former av tvångsmedel än direkt fysiskt våld, såsom fängelsestraff och fastställande av äganderätt vid tvister.”

Ovanstående text är skriven av Magnus Henrekson, professor och senior forskare vid Institutet för Näringslivsforskning.

Jag tänker bygga på det med min egen filosofiska aspekt av hypermaskulint samhälle som jag delvis (dock inte till fullo och från sin grund – det kommer senare) utvecklat här. Jag ger Henreson helt rätt i sin idé. Alexander Bard sa för något år sedan att den naturliga utvecklingen av gängkriminaliteten blir just maffiaverksamhet och jag har redan citerat polisen och numer moderaten Fredrik Kärrholm då han beskrivt de 20000 organiserade brottslingar från gata till näringsliv och politik. Vi har redan maffia verksamheten här men den är ännu inte sicilansk. Dit ädet inte långt. Polisen i Liverpool varnar nu Sverige för det som sker där. Mycket kvickt har gängkriminalitet kopplat grepp och i dagarna sköts en nioåring i ett hus. De menar att vi i Sverige redan har infrastrukturen för detta och att vio bör passa oss noga för maffians introduktion.

Det bör vi självklart göra för vi möter inte upp den gängkriminella kulturen med maskulina värden och då kan de heller inte navigera annat än åt sitt eget håll. SD är de som kommit längst men då man läser deras förslag så inser man att de också missar bilden. De har idéer om att förbjuda gangstamusik i skolan och förbjuda attribut som kan förknippas med gäng. Det är kanske maskulint men behöver heller inte vara det. Snarare är det feminint där våldskapitalet består i att frysa ut snarare än slå ut. Problemet med det är att kulturer bara kan förintas eller förändras (vilket jag belyser här). Kulturer som utsätts för förändring av andra kulturer (vad jag i min embryo till filosofi väljer att kalla organismer) kan i sin extrem fängslas och förslavas men hittar nästan alltid vägar ut. En av de mest belysande exemplen är hur man överlevde i Auschwitz med galghumor eller hur man organiserade sig i Warszawas getton.

SD står alltså med ena benet i det feminina utan att begripa det och de pengarna bör de lägga på det maskulina direkt. Spela er gangstamusik men ska ni förverkliga texterna så sitter ni inne i 25 år. Bär era attribut men begår ni ett enda litet brott om det så är ett snatteri kan ni räkna med fängelse i Estland på 5 år. INTE ”kriminalvård”.

Men! Som jag ofta talar om har Sverige en hyperfeminin kultur och kommer därmed inte sätta de här hårda motvärnen mot kriminaliteten. Därav kommer vi också erbjuda maffiasamhället fri lejd och det ‘är vad vi kommer att få. För vi inte begriper vad hyperkulturer gör med samhällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s