Sossarnas vinst OCH förlust 2022

Sossarna tar hem det här igen. Men samtidigt inte. Den tid vi lever i är kanske en av de mest dramatiska sen 2 världskriget. Krig i Europa. Ett Nato vars framtid kan förändras om Trump vinner nästa val. Elpriser som vi faktiskt inte ser ett enda slut på i närtid. Drivmedelspriser. Cementas avveckling som medför att 25000 bostäder mindre byggs samt hotar byggjobbarindustrin. För att ta några exempel.

I det röda blocket ser vi nu V Mp S och C. Vänligen betrakta dessa partiers ideologier. De förenas öht inte. S är mer och mer ett mittenparti där C är enligt vissa mer höger än M i skattefrågor och ekonomi. V vill se total klassutjämning och MP är ett enfrågeparti. Det är bara att lyssna på valutfrågningatna.

De bara på ”avtalet” mellan Nooshi och Andersson som tolkas på helt olika sätt. Ska V köras över igen eller faller de regeringen – igen – i december? Hur ska Magdalena få ihop V och C i en enda budgetfråga? Hur ska skolfrågan hanteras av S med V på ena sidan och C på den andra?

Utöver det: Låt gå för att Lööf är identitär i fråga om migration och könskamp men i skattepolitiken är hon fortfarande höger. Eftersom skatterna mer eller mindre klär ett land i dess politiska praktiska utformande så kan vi se fram emot ett något mer libertariansk ekonomisk framtid. Där kommer C rösta med oppositionen.

Magdalena kommer aldrig kunna regera den här skutan med mindre än att det röda blocket helt omformas. En sån sak skulle vara att Lööf avgår och ersätts av någon som vill tillbaka till de konservativa. Då faller den röda berättelsen och det är vore verkligen på tiden.

Hur som. De närmsta 4 åren blir sossarnas om inget nyval inträffar och det kan det sannerligen göra. Jag tror ingen är avundsjuk på den position som statsministern kommer ha den 12 september. Å andra sidan finns det ett folk bakom allt det här också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s