Partiet Nyans är den andra stora vinnaren

Om 2022 var SD valår så kommer Partiet Nyans på andra plats. S har sjunkit med 30% i kommuner där de brukar ha över 60%. De tog sig in i fler kommuner än något annat parti och ökade från 0 till 30% i vissa. Nyans pratade jag om 2018. Då visste inga vilka de var.

Nyans är ett parti som liknar SD i mångt och mycket när det kommer till ideologi. Morgan Johansson har beskrivit det som bekymrande. Men bygger man ett land på att ha Europas största migration utan några krav, utan förståelse för deras kulturer eller ens planer för hur de ska tas om hand så är det väl rimligt att tro att dessa någonstans hittar en plattform för sitt uttryck.

Dock: Journalisten Evin Rubar som jag har haft förmånen att jobba för tidigare visar att de bara fick några 100 röster i bla Rosengård där de fick 30% och de lyckades absolut inte komma in bakvägen (12% i en kommun) till Riksdagen. Doku gjorde en undersökning som visade att hälften i Rosengård inte visste vilka Nyans var.

Men på sikt… SD kommer väcka vrede i utsatta grupper. Grupper som tsk från medelsvenssons inte är orädda att demonstrera och göra sig hörda. Svaret från sd väljare och sd kommer bli en uppskruvad retorik mot Nyans väljare som till stor del har utomeuropeisk bakgrund. Där hämtar Nyans nya väljare som kommer vara lojala. Där finns också de som tycker S och V svikit för att de är fast i utanförskap.

SD är förbannade. 20 år av avsky och förnedring och medias bannande. Tro inte att de inte kommer svara mot Nyans. Och då SD visar maskulina tecken i ett hyperfeminin land (Gert Hofstede – Organsitaioner och Kulturer) så kan ni räkna ut vad de utsvultna manliga väljarna som sitter fast i bruksorter som tjejerna lämnar för länge sen, förbannade och bittra, kommer göra.

Lägg där till en vänster som nu är rasande över att SD gått framåt. Vilka av dem kommer nu som helsvenska medelklassare ställa sig bakom Nyan? för det kommer säkerligen flertalet av denna svennebanan grupp göra för att riktigt markera sin avsky mot högern.

Det blir spännande 4 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s