Svensken är inte dum i huvudet – bara jävligt lat

Frågan är om medierna börjar bli riktigt rädda om sina jobb nu. Grundlagsändringen (som alltså kan gå igenom om 8 år) får medier från höger till vänster att skriva flockvis med artiklar om att yttrandefriheten är hotad. Kort innebär lagen att det blir straffbart att lämna uppgifter som kan skada Sveriges förhållanden till andra stater eller organisationer, vilket sätter journalister i en prekär situation. Låt mig påminna om då lagen om Hets mot folkgrupp infördes och därmed belade oss privatpersoner med förbud om att yttra vissa ord i vissa sammanhang. Det var inte många protester då men då var inga jobb hotade och det var för den goda sakens skull, eftersom människor inte kan ta ansvar för sina egna känslor. Dock menar sakkunniga inom fältet rikets säkerhet att grundlagsändringen som nu klubbas en första gång, var på tiden.

Då vi nu gör en sådan förändring beroende på att såväl Ryssland som Kina hotar världen på nya sätt så menar fd ordförande för Försvarsdomstolen att den här ändringen är på tiden och att Sverige ”varit sämst i klassen” då det kommer till den här frågan (SVD 17/11 2022). Det är dock journalisterna inte så sugna på att skriva om: nationens säkerhet eller deras egna jobb. Då någon som faktiskt kan något om hur lagen kan skydda Sverige är det fortfarande mer intressant med deras egna jobb än nationens säkerhet. Vips har vi journalister som blivit doktorer i nationens säkerhet över en natt. Vi har många privatpersoner nu som nyss blivit nationalekonomer, meteorologer eller socionomer via Aftonbladets 180 poängs agendaprogram. Min fråga är dock om anledningen till dessa massiva skriverier är just för att journalisterna känner sig hotade nu – för i så fall har de mer att oror sig för.

Regeringen kritiseras nu för att inte ställa upp i medierna. Kanske har de ett jobb att sköta istället för att hysteriskt twittra och synas i SVT som merparten av de tyngre socialdemokratiska regeringsföreträdarna gjorde. Men faktum är att deras tystnad i lika hög grad kan handla om att de har fått nog av att journalismens högfärdighet mot oliktänkande. Möjligen kan det vara så att regeringen nu inte ägnar sig åt ”journalistrugby” som SD:s Linus Bylund så raljant uttryckte saken. Men de tänker heller inte sitta och ta opålästa journalisters agendasökande journalistik . I så fall är det inget annat än mediernas eget fel. Jag beklagar detta för vi ska ha ett granskande av makten men medierna har förstört sin egen spelplan genom att leka herre på täppan och tro att de äger all makt. Medierna faller nu ännu hårdare i skuggan av det gudomliga Internet

Dessvärre faller också politikerna. Då Nooshi Dadgostar på Instagram lovade en mamma till ett barn med diagnos att hennes barn inte skulle vara orolig eftersom mamman menade att det ”var så här det började i Hitlertyskland”, sa jag upp mitt förtroende för politiker överlag. Jag försöker nu mest observera och inte konsumera politik. Akademierna, medierna och politikerna är körda på allvar nu.

Men det är även folket. Maken till dumheter som skrivs i sociala medier nu och som yttras i debattprogram liknar ingenting. Här går folk i demonstrationer utanför riskdagen mot nyss nämnda grundlag samtidigt som en de konsumerar Tiktok och köper produkter från Kina utan att blinka och kallar sig miljöaktivister. Denna grandiosa dumhet och obildning kommer från ett folk som fått nappen så fort de har skrikit av en stat som ger dem den på det villkoret att de gör som staten säger – inte helt olikt Kinas sätt att kontrollera sitt folks lycka via sociala krediter. Det Ryssland hotar världen med är ingenting mot vad Kina kan sätta upp inom 20 år. Men hey – det är ju då och klimathotet är nu och fan så mycket sexigare att posera med.

Medierna är starkt skyldiga till folkets dumhet men främst är det akademiernas skuld. Politikerna är dock marionettspelarna som ger dessa instanser direktiv och samhällslandskap för identitetspolitiken. Sossarnas klasskamp 2.0 som infördes 1980-89. Svenskarna ville aldrig ha revolutionen. Istället fick vi latheten. Sondmatade zombies som tror på allt vad auktoriteter heter: rapporter, forskare och professorer är profeter och över dem står dystopin Klimatet dit man alltid kan skynda om inget annat går att tro på. De som står emot feminism, klimathotet eller migrationen är kättare och förtjänar att avrättas på de sociala mediernas altare via uthängning och utfrysning – med statens goda minne. Nu fick dock journalister känna på samma sak därför att riktiga problem hotar. Ryssland primärt- men Kina är det som verkligen skrämmer och det har Tiktok mobilflipprande svensken ingen aning om så länge hon får sitt trasiga ego bekräftat.

Journalisterna förstår nog att de börjar bli satta på undantag och jag kan som sagt applådera och beklaga. Vad folket gäller är de körda på grund av medieindoktrinering, woke-akademierna och politikernas sinnessjuka vansinne som manifesteras av deltagande i nazitåg och utlovande av ett gaskammarfritt Sverige. Men till syvende och sist är det folkets lättja som är deras egna förbannande skuld. Svensken är inte dum i huvudet – hon är bara jävligt lat.

Det nya paradigmet bygger på idén om samhället i paradigmskifte på grund av Internets tillkommande: det fjärde kommunikationsparadigmet. Här samlar jag det jag studerar och debatterar för att ge min bild till de som förstår att något händer men inte riktigt är säkra på vad. Det nya paradigmet finns på Facebook, Twitter och Youtube.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s