Svenska offer för klimatet

I Svenska dagbladet 22/11-2022 uttalar sig en nationalekonom om klimatet och beslutet om borttagna reduceringsplikter. Han menar följande:

I fattigare delar av världen så är det inte särskilt svårt för rika länder att till exempel köpa utsläppsrätter och minska deras utsläpp. De kan alltså bidra till att sänka utsläppen på ett enklare och mer effektivt sätt än att själva begränsa sina marginella utsläpp som att ta bort reduceringsplikten. På så sätt kan vi bibehålla det som krävs för att till exempel utöfra arbeten på landsbyggden utan att drivmedlen blir astronomiskt dyra ocg folk kan bidra till samhället genom sitt arbete istället för att tvingas byta eller sluta jobba vilket redan är fallet idag.

Min egen tolkning av det här är att det inte har tillräckligt högt symbolvärde att hjälpa andra länder utan vi behöver utöva vår egen klimatmasochism för att visa hur enormt ödmjuka vi äår för den dysopiska framtiden. Vår förlust av Sverige som stormakt efter Karl den 12:e återkommer hela tiden i våra sinnen. Nu ska vi i vår godhet späka oss och offra folk för att visa hur godhjärtad vi är mot världen. SÅ länge det inte är politikerna själva.

Det för mig till frågan om svensken behöver identitariatet (tex klimatet, BLM, feminism, fördelningspolitik) som offentlig egoistisk skampåle för att orka leva i det nya paradigmet? Och i det här fallet – inte ens offra sig själv utan andra? I så fall är det inte godhjärtat utan jävligt äckligt.

Det nya paradigmet bygger på idén om samhället i paradigmskifte på grund av Internets tillkommande: det fjärde kommunikationsparadigmet. Här samlar jag det jag studerar och debatterar för att ge min bild till de som förstår att något händer men inte riktigt är säkra på vad. Det nya paradigmet finns på FacebookTwitter och Youtube.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s