CITAT…

Det finns inget vaccin mot Covid 19. Det finns bara bromsmediciner. – Alexander Bard


Om jag är så lyckligt lottad – varför inte liera sig med de som trycks ner och tystas?
Varje dag tänker jag – hur gör jag den här dagen konstruktiv?
– Alexander Bard


”Du har rätt till dina egna åsikter men du har inte rätt till dina egna fakta” – New York Senatorn och demokraten Daniel Patric Moynihan.


”Din omsättning är antingen:

  1. ett mått på att du lyckats nå många med något många vill ha
  2. ett mått på att du lyckats nå ett fåtal med något som ingen annan lyckats ta fram
  3. ett misslyckande”

”Politik är bara en dålig dekokt på filosofi”


”Kompetens är de egenskaper som hjälper mig att förverkliga mina avsikter. Om dina avsikter inte förverkligas är du inte kompetent” – Troed Troedsson


”Medborgare behöver inte folkvalda som berättar för oss vem dom anser vara god och vem som är ond. ” – Tove Lifvendahl, Svd 31/1 2021


In order to be able to think you have to risk being offensive
Jordan Peterson


Att ställa argument mot känslor är som att slå in en pappdörr med murbräcka. Personen bakom pappdörr blir skadad och samlar ihop sig och hatar mig mer för att jag gjorde henne illa men dörrar måste öppnas. Inte stängas.


John Stuart Mill (fritt citat): ”Yttrandefriheten bygger på insikten att framtida kunskap är definitionsmässigt okänd och att vi därför måste tillåta folk att söka efter den. Också våra mest tvärsäkra föreställningar kan ju tänkas vara fel, därför måste också de mest avvikande uppfattningar få uttryckas. För om det som avviker är sant, så förlorar mänskligheten sanningen genom att begränsa möjligheten att yttra den.”


”If words control you that means everyone else can control you. ” – Warren Buffett. I wont allow that.


Vissa menar att vi behöver höja skatterna efter pandemin. Är inte pandemin istället ett fantastiskt lackmustest som visar vilka institutioner vi inte behöver och vilka skatter vi kan skrota?

Annons