Artiklar


Här finner du alla artiklar som gjorts på webbplatsen. De är skapade för att på ett enkelt sätt med exempel från din egen vardag, verklighet och relationer till omvärlden, försöka förklara vad det är som händer på 20-talet. Den djupare filosofin för att förstå på djupet hittar du här.

20-talet är en komplex verklighet och existerar i den stora kollisionen mellan de gamla hierarkierna, postmodernism och informationalismen (vi kan förenkla och säga internet). Vi ser idag slitningar mellan inte bara nationer och ideologier utan även vänner och familj, till och med barn. Det här är effekten då man skiftar ett paradigm. På sidan finns förklaringar kring vad det nya paradigmet innebär och varför det uppstått. Här försöker jag förklara det genom att exemplifiera med verkliga händelser, fenomen och skeenden.

Det är inte meningen att raljera även om så sker ibland. Raljerande har vi för mycket av ändå – till och med bland politiker. Ingen vinner längre på det. Huvudsyftet är att lämna dig med en förklaring och ännu en förståelse för 20-talet och din egen nu och framtid. Jag gör det med filosofi, psykologi, antropologi och sociologiska modeller som du aldrig har tid att lära dig. Låt mig göra det. Vi behöver bli fler som förstår kaos för att förkorta tiden för dess existens. Det är hela uppgiften för Det nya paradigmet.

Ämnena är kategoriserade för att hjälpa dig att informera dig inom det skrå som du vill veta mer om.

Sök efter artiklar, gå in på respektive kategori som intresserar dig eller läs dem nedan i kronologisk ordning. Jag hoppas artiklarna gör dig klokare.

SPOTLIGHT

Förkovran som förtjänar att förkovras lite extra mycket

Hur Burger King gjorde ett dubbelfel med att sätta kvinnan i köket

Noteringar kring SVT:s Sverige möts 9/3 2021 – Hur sköttes debatten om utanförskap?

Varför vi bör tänka länge än Richard Jomshof – men inte nödvändigtvis tycka att han har fel

Varför Soran-gate förklarar 20-talet

FÖRKOVRAN I KRONOLOGISK ORDNING

I menyn ovan kan ni sortera i de olika ämnen som Det nya paradigmet tar upp

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied paradigm – sakta växande)


Prenumerera

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.