Kommunikationsagent

Sedan en tid är det kommunikation som når din målgrupp. Föråldrade är alla de byårer som menar att du ska sökmotoroptimera dig, coacha dig i att skriva CV och debattartiklar eller bli ”expert på LinkedIn”.

Idag är du din verksamhet. Verksamheten och du glider ihop vare sig du vill eller inte. Om du går på en date så googlar du alltid personen innan eller hur? Den smarte nätokraten är lika förutseende då hon väljer de produkter hon investerar sitt kapital i. Och i en snar framtid kommer algoritmen redan klä av dig helt naken då din verksamhet presenteras vid en slagning. Då får jag veta vad ni står för i sin helhet – vad som är sant och vad som är lögn. Algoritmen och AI är större och mäktigare än du trodde och så länge de matas med premisser som ska tjäna oss kommer de också göra allt för att veta allt om dig. Till min fördel.

Under tiotalet blev hela internet allas scen vilket skapade oändligt mycket skit. Under tjugotalet kommer människan rikta blicken mot sanning och transparens. Därför blir Transparens och Närvaro de ledord som kommer styra hela din attentionalism – det vill säga för att tala äldre paradigmspråk: din marknadskommunikation. Allt annat kan du glömma. Men så länge du inte är en influencer som vill sälja märkeskläder, göra fillers och skrika OH MY GOOOD i dian instastories så behöver du addera två faktorer till: Substans och Riktning. Under 2021 kommer Det nya paradigmet släppa en Youtube-serie som noga går igenom vad det här innebär för din marknadskommunikation och varför influencern delvis är död.

”Jag skulle tusen gånger hellre ha en mental digital PT än en fillerspumpad sojatessurplande 25-åring som ska köra ’pass’ med mig tre gånger i veckan.”

Människor av kött och blod är inte maskiner. De är sociala varelser och överallt på Internet lämnar vi nu spår som aldrig försvinner hur mycket du än försöker. Inget raderas. Då Facebook menar att de inte använder din data men analyserar den (i det användaravtal du inte läst) så är du redan under deras lupp. Vi växer samman med allt vad vi skapar digitalt och snart också vad vi är digitalt. Vilket företag vill inte börja rusta inför den nakna tidens skoningslösa strålkastare och stolt kunna ställa sig i ljuset med ett leende och ett ”Välkommen” på sina läppar istället för ett ”tänk om de upptäcker att jag…”? Just det. Det är de nätokratiska företagen. De företag som kommer vara 100% transparenta och ärliga vilket är de sanningar vi nu letar efter då det gamla paradigmet dör och det nya tvingar oss att börja tänka mer komplext.

En kommunikativ agent hjälper dig förstå med att uttrycka allt det du vill, var du vill samt hur du därefter kan försvara din åsikt logiskt och retoriskt. Utöver det lär du dig hur du hanterar jobbiga konfrontativa situationer på sociala medier och deras väg in i det fysiska rummet. En kommunikativ agent är en person som lär dig mental MMA där du behöver den som bäst: försvar, anfall och förhållande tillmotparten i en värld av kaos där digital överlevnad är allt.

Men det är inte allt. En kommunikativ agent vet också hur du parerar och orienterar dig i informationsflödet så du får ut maximal utdelning av allt du behöver veta. Det handlar om ren teknisk kompetens att ta till sig mer information till den mentala och intellektuella sållningsmekanismen.

En vän sa att kommunikationsagenten är som din mentala digitala PT och att hon hellre skulle ha en mental digital PT än en fillerspumpad sojatessurplande 25-åring som ska köra ’pass’ tre gånger i veckan.” Eftersom att muskler ersatts av ditt intellekt som nutidens nödvändiga överlevnads-kit.


Frågor en kommunikationsagent hanterar:

Vem kollar mig? Algoritmen? En fact checker? Näthatsgranskaren? En vän på Facebook?

Var kommunicerar man vad?

Vilka känslor kan jag förmedla?

Vad är social grinding och hur gör jag det på rätt sätt?

Var kan jag förmedla dem?

Hur bemöter jag kritik?

Hur hanterar jag känslor som uppstår i mig och i andra?

Vad är mitt ansvar?

Hur ser juridiken ut?

Hur hanterar jag hot?

Måste jag begränsa mig?

Varför är whataboutism en retorisk lögn?

Hur kan jag styra algoritmen att skilja mig som privatperson och mig som företagare (det kan du inte men du kan använda det till din fördel)?

Är anonymitet okej?

Inget är längre ”en googling bort” – så hur långt är det och varför är det viktigt?

Vad krävs egentligen för att jag ska kunna kommentera en artikel för att inte tappa trovärdighet (sanningen är att du måste lägga en hel del tid för att inte fungera som en patetisk åsiktsmaskin – du har rätt till din egen åsikt men inte till din egen fakta).

I vilka fysiska sammanhang kan jag figurera (vad innebär det om jag som företagare finns med på en kändisfest för miljön)?

Hur ser framtiden ut för kommunikationen online?

Jag vill veta mer om kommunikationsagenten. Ring på 0707 17 47 30. Maila på niklas.gerholm@gmail.com eller bli uppring då det passar dig:

Annons